8.4.11

Εξωγήινοι: Απόψεις Ρώσων επιστημόνων



Απρίλιος 8, 2011.

Πριν αναζητήσουμε άλλους πολιτισμούς, πρέπει να δούμε αν θα μπορούσαν να υπάρχουν.
Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι, όπως λ.χ. ο Ζεκάρια Σίτσιν, που πιστεύει ότι η ζωή μπορεί να προκύψει εκεί όπου υπάρχουν κατάλληλα για αυτήν όροι. Οι εξωγήινοι, μάλιστα, πολιτισμοί, με το δεδομένο της ηλικίας και του μεγέθους του Σύμπαντος θα πρέπει να ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμυρίων.


Η αδυναμία τους να έρθουν σε επαφή μαζί μας, μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η περίοδος της ζωής τους και αυτών είναι πολύ μικρή (το προσδόκιμο ζωής τους). Πεθαίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, και αυτοί, όπως και εμείς, πριν διανύσουν τις τρομακτικές αποστάσεις.

Δεν αποκλείεται να είμαστε ενταγμένοι, ως νέος πολιτισμός που δεν έχει ακόμη ανδρωθεί, μέσα σε μια συμπαντική ομοσπονδία πολιτισμών, δήλωσε ο Michael Gerstein.
Έτσι, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ύπαρξη εξωγήινων και αυτό δίνει το δικαίωμα στους γήινους να πιστεύουν ότι αποτελούν το νοήμον ον του σύμπαντος.
Ορισμένοι ερευνητές –μεταξύ των οποίων ο πιο αισιόδοξοι, Paul Poluyan, Michael Gerstein- πιστεύουν ότι η ζωή προέρχεται από διάφορα μέρη του σύμπαντος και βρισκόταν σε κάποιο στάδιο της εξέλιξής της και κατέπεσε στην γήινη ατμόσφαιρα.  (Θεωρία ότι η ζωή στη Γη προέρχεται από μετεωρίτες).
Το ίδιο συνέβη και σε άλλους πλανήτες, εκτός του ηλιακού μας συστήματος.
Συνεπώς, σήμερα οι εξωγήινοι βρίσκονται στο ίδιο στάδιο ανάπτυξης στο οποίο βρισκόμαστε και εμείς. Δεν έχουν φθάσει και αυτοί στο επίπεδο να στείλουν στο διάστημα ένα ισχυρό σήμα, ώστε να γίνει αντιληπτό από τους αδελφούς τους στο Σύμπαν.

Οι απαισιόδοξοι, όπως ο Μιχαήλ Κοζούρεφ, πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι και τα «Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα»/ΑΤΙΑ, δεν υπάρχουν και ότι η Γη, είναι το επίκεντρο της ζωής του Σύμπαντος.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Έριχ φον Ντένικεν, δεν μπορούν να αγνοηθούν τα ίχνη, τα σημεία, οι ενδείξεις, των ανώτερων πολιτισμών των αρχαίων λαών της Γης.
Ακόμη και αν βλέπουμε μερικές φορές, σήμερα, ένα UFO, δεν προκύπτει ότι απαραίτητα ανήκει σε εξωγήινο πολιτισμό!
Πιθανολογείται ότι αυτά τα ΑΤΙΑ είναι προϊόντα του ίδιου του ανθρώπου. Αυτή η άποψη, είναι μεταξύ των άλλων, η πιο δημοφιλής στον Ρώσο επιστήμονα Σκλόβσκιϊ.
Παρόλα αυτά, δεν παύουν όλα αυτά να είναι εικασίες, αφού δεν μπορούν να αποδειχθούν.
Ο αναφερόμενος επιστήμονας Ζεκάρια Σίτσιν σκέπτεται διαφορετικά.
Οι άνθρωποι δεν έχουν καταφέρει να βρουν τους αδελφούς τους στο Σύμπαν, γιατί πιστεύουν ότι ο τρόπος της επικοινωνίας μαζί τους συμβαδίζει με την ανθρώπινη, με την πορεία, δηλαδή, που έχει η δική μας τεχνολογική ανάπτυξη, ισχυρίζεται ο Μιχαήλ Κοζούρεφ.
Σύμφωνα με τις σύγχρονες απόψεις και αντιλήψεις, ο οποιαδήποτε πολιτισμός νοημόνων όντων θα έχει προκύψει σε επιφάνειες πλανητών που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από αστέρια και σε καθορισμένη απόσταση από αυτά.
Αφενός μεν, ο ήλιος τους δίνει ενέργεια και αφ’ ετέρου τη ατμόσφαιρα, του υποτιθέμενου πλανήτη, πρέπει να τους προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία. Θα πρέπει να υπάρχει ακόμη ένα υγρό, όπως το νερό, δια μέσου των μορίων του οποίου δημιουργείται η κίνηση και εύκολα τίθενται σε αμοιβαία χημική αντίδραση, έτσι ώστε, να παρουσιαστούν οι προϋποθέσεις για την εμφάνιση των βιολογικών μορφών ζωής. Μια εξελικτική διαδικασία αυτών των  χημικών αντιδράσεων και υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση των λογικών όντων.
Δια ορισμένους λόγους θεωρούμε ότι η υπόθεση για την ζωή είναι βιολογικά εφικτή και σε άλλους πλανήτες, εφ’ όσον παρουσιάζουν το προσιτό ενεργειακό πεδίο για την ανάπτυξή τους.
Σύμφωνα με την υπόθεση του Ρώσου ακαδημαϊκού Β.Π. Καζνατσέεβα, νοημοσύνη δεν έχουν όλα τα πλάσματα που συνοικούν μαζί μας σε αυτόν τον πλανήτη. Ή τουλάχιστον είναι ασαφές το επίπεδο της νοημοσύνης που έχουν. Για την νοημοσύνη τους έχουμε μόνο ενδείξεις από την εν γένει συμπεριφορά τους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως ο Πωλ Πόλουγιαν, οι άγριες μορφές ζωής σχηματίστηκαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, όταν δεν υπήρχαν ακόμη οι προϋποθέσεις για τις πρωτεϊνικές παραλλαγές της.
Αν κρίνουμε από τη διαδικασία της εξέλιξης της ζωής στη Γη και την ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας, τότε η ζωή σε μακρινά σημεία του Σύμπαντος, με μεγαλύτερη ηλικία, από αυτής, της Γης, ‘λογικά’, η τεχνολογία των εξωγήινων όντων, θα πρέπει να βρίσκεται σε πολύ ανώτερο στάδιο. ( Δηλαδή, προηγείται δισεκατομμύρια έτη).  
Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εικάσουμε ότι ο πολιτισμός τους έχει τη δυνατότητα μετάλλαξης της ύλης τους, από την οποία συνίστανται και μετατροπής τους σε οποιαδήποτε άλλη μορφή ή ενέργεια ως επιβίωσής τους, χωρίς δηλαδή, το πρωτόγονο στάδιο της αναπαραγωγής του είδους, στο οποίο βρίσκεται ο γήινος πολιτισμός.
Η ‘μετάλλαξη’ και η ‘αναπαραγωγή του είδους’, είναι τα πιο απλά που μπορούμε να εικάσουμε ως τον ‘πολιτισμό’ τους, τα υπόλοιπα δεν μπορούμε, ούτε, να τα φανταστούμε.

--
Μικρές Εκδόσεις Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: