7.5.11

Βραχογραφίες 25.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Ισπανία


Μάιος 7, 2011.

Μπιλμπάο.

Ζωγραφικές που απεικονίζουν άλογα και ανθρώπινα χέρια που χαράχτηκαν από προϊστορικούς ανθρώπους,  πριν από περίπου 25.000 έτη, ανακαλύφθηκαν σε μια σπηλιά στην βόρεια Ισπανία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της περιοχής, την περασμένη Τετάρτη.


Οι βραχογραφίες που έχουν χρώμα κόκκινο,  βρέθηκαν τυχαία από του αρχαιολόγους που αναζητούσαν σημάδια αρχαίων οικισμών. Οι βραχογραφίες  έγιναν περίπου την ίδια εποχή με τις βραχογραφίες  του σπηλαίου της Αλταμίρας, που καθορίζονται ως οι καλύτερες προϊστορικές ζωγραφικές του κόσμου και είχαν ανακαλυφθεί στην βόρεια Ισπανία το 1879.

«Ήταν ένα τυχαίο εύρημα», δήλωσε ο αρχαιολόγος Ντιέγκο Γκαράτε στο Reuters.
«Αν και ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, λόγω της διάβρωσής τους, το έμπειρο μάτι, μας βοήθησε στον εντοπισμό τους»

Οι εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν, περαιτέρω, τη σπηλιά για ενδείξεις προϊστορικών σκευών ή εργαλείων, σύμφωνα με τους Ισπανούς αξιωματούχους.

Ο πρώτος Homo Sapiens είχε φθάσει σε μικρές ομάδες στην βόρεια Ισπανία πριν περίπου 35.000 χρόνια, συζούσε τότε με τους Νεάντερνταλ και στη συνέχεια ανέπτυξε μια σημαντική τέχνη που είναι γνωστή ως Ανώτερη Παλαιολιθική, με την δημιουργία εργαλείων, λεπίδων από λίθους και άρχισε να διακοσμεί τα τοιχώματα των σπηλαίων που ήταν η κατοικία του.
--




Δεν υπάρχουν σχόλια: