5.7.11

Ανακαλύφθηκε αμύθητος θησαυρός σε Ινδικό Ναό


                               Στις υπόγειες αίθουσες του ναού αυτού  ήταν κρυμμένος ο αμύθητος θησαυρός

Ιούλιος 5 , 2011.

 Τσουβάλια γεμάτα με κοσμήματα και διαμάντια, χρυσά νομίσματα συνολικού βάρους ενός τόνου, ολόχρυσα σκεύη χρυσά στεφάνια, χρυσό τόξο  και άλλα αντικείμενα που βρίσκονταν σε απόλυτη ηρεμία επί αρκετούς αιώνες, ανακαλύφθηκαν σε ινδική πόλη.


Ο αμύθητος θησαυρός σύμφωνα με εκτιμήσεις, όπως αναφέρει το Reuters, φθάνει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια και ανακαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες σε μυστικούς  υπόγειους θαλάμους ενός ινδικού ναού αφιερωμένου στην  ‘Σρι Ανάντα Παντμαναμπχάσβαμι’ ,  στην πόλη Thiruvananthapuram του μικρού κρατιδίου της Κεράλα.

Η αξία του θησαυρού υπερβαίνει τον ετήσιο προϋπολογισμό για την εκπαίδευση στη χώρα, καθώς ο πληθυσμός της θα είναι σύντομα ο πιο πολυπληθής του κόσμου.
Όλη η υπόθεση της ανακάλυψης, του θησαυρού ομοιάζει με φανταστική ταινία του Χόλλυγουντ.

Την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα επτά ατόμων αποφάσισε να εξερευνήσει τις υπόγειες αίθουσες του παμπάλαιου ινδικού ναού με το σκεπτικό ότι δεν ήξεραν που καταλήγουν αυτές για την ασφάλεια του παλαιού ναού. Η ομάδα συνοδεύονταν από άνθρωπο της πυροσβεστικής και έναν αρχαιολόγο.
Με το άνοιγμα  της λίθινης πόρτας στην αίθουσα Α΄ έπεσαν επάνω στον θησαυρό.

Η αναφερόμενη ινδική πόλη βρίσκεται σε εμπορικό σταυροδρόμι εδώ και αιώνες με αποτέλεσμα να γεμίζει πάντα με εμπορευόμενους.

Ο ναός είναι του 16ου αιώνα και χτίστηκε από τους ηγεμόνες της εποχής και ελέγχονταν επί πολλά χρόνια από τους απογόνους της δυναστείας.

Με τον θάνατο των τελευταίων κληρονόμων της δυναστείας, λησμονήθηκε και η ύπαρξη του αμύθητου θησαυρού. Και δεν υπήρχε καμιά υποψία για την ύπαρξή του, αφού ο ναός ήταν πάμφτωχος και σχεδόν παραμελημένος.

Ωστόσο δεν έγινε γνωστό θα γίνει με το τεράστιο θησαυρό. Πολλοί λένε να επενδυθούν τα χρήματα στο ναό, γιατί εκεί ανήκουν, άλλοι ισχυρίζονται να αποδοθεί στα πολλά εκατομμύρια των φτωχών της χώρας.

-


Δεν υπάρχουν σχόλια: