1.8.11

Χημικός ευνουχισμός σε παιδεραστές στη Ρωσία


 Μόσχα - Αύγουστος 2011

Ο πρόεδρος Ντίμτρι Μεντβέντεφ κατέθεσε στην Κρατική Δούμα- Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου της Ρωσίας, τροπολογία με την οποία προβλέπεται ο χημικός ευνουχισμός για άτομα τα οποία έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος παιδιών.


Ο νόμος περί ευνουχισμού αναφέρει ότι αποτελεί ένα πρόσθετο στοιχείο που ‘θα αποτρέπει, τα βίαια εγκλήματα κατά των παιδιών’. Η ποινή που προβλέπεται, συν τοις άλλοις, είναι η ισόβια κάθειρξη για τους παιδεραστές οι οποίοι επαναλαμβάνουν το έγκλημα. Ο νόμος, εντούτοις, αναφέρεται σε ‘εθελοντική ιατρική περίθαλψη’ στην οποία περιλαμβάνεται  ο χημικός ευνουχισμός στους βιαστές.

Ο Μεντβέντεφ είχε προτείνει από τον περασμένο Μάιο την τιμωρία των παιδεραστών με το χημικό ευνουχισμό, καθορίζοντας, μάλιστα, τη λύση αυτή ως ‘πιο καθαρή’ από την ‘απαράδεκτη φιλελεύθερη προσέγγιση που δίνεται στο έγκλημα αυτό’.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε ο ευνουχισμός των παιδεραστών να παραμείνει σε εθελοντική βάση, ενώ το κόμμα ‘Ενωμένη Ρωσία’, το οποίο έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, επιμένει ότι ο ευνουχισμός είναι απαραίτητος.

Ο χημικός ευνουχισμός των παιδεραστών χρησιμοποιείται σε ορισμένες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Δανία, το Ισραήλ, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Πολωνία και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ και επιτυγχάνεται με μια σειρά από ενέσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποίες εμποδίζουν τη δράση της ανδρικής ορμόνης- τεστοστερόνης.

Ο Μεντβέντεφ, στην ομιλία του προς το Ρωσικό έθνος, το Νοέμβριο του περασμένου έτους, είχε τονίσει τη σημασία των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία των παιδιών, λέγοντας ότι η προστασία των παιδιών είναι το πιο σημαντικό πράγμα για το μέλλον της ρωσικής κοινωνίας.

Πηγή: ITAR TASS




Δεν υπάρχουν σχόλια: