18.10.11

26χρονη γέρασε σε λίγες ημέρες!

...ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ


Οι δύο φωτογραφίες έχουν ληφθεί με χρονική απόσταση λίγων ημερών. Πρόκειται για την ίδια γυναίκα.
Στις δύο φωτογραφίες παραπλεύρως, θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι απεικονίζεται μια νεαρή κοπέλα και η γιαγιά της. Ωστόσο πρόκειται για την ίδια γυναίκα και οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί με χρονική απόσταση λίγων ημερών.



Η 26χρονη Βιετναμέζα Nguyen Thi Phuongστο αποτελεί μια σπάνια περίπτωση στα ιατρικά χρονικά καθώς φαίνεται να γέρασε μέσα σε λίγες ημέρες λόγω κάποιας αλλεργίας στα θαλασσινά.
Η 26χρονη ανέφερε πως άρχισε να παρατηρεί κάποιο πρήξιμο και χαλάρωση στο πρόσωπο της το 2008 αλλά η ίδια και ο σύζυγος της ήταν πολύ φτωχοί για να αναζητήσουν κάποια ιατρική εξήγηση.
Τις τελευταίες ημέρες ειδικοί γιατροί εξέτασαν δωρεάν την κοπέλα και όπως επιβεβαιώνει ο σύζυγος της Thanh Tuyen, η γυναίκα του γέρασε και δείχνει σαν 7οχρονη μέσα σε λίγες μέρες. Πάντως ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει να την αγαπάει όπως πρώτα.
Η νεαρή Βιετναμέζα το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσε με καλυμμένο πρόσωπο για να αποφεύγει τα αδιάκριτα βλέμματα και τώρα ελπίζει πως οι γιατροί θα μπορέσουν να ανατρέψουν την κατάσταση της.
Όταν ξεκίνησαν τα συμπτώματα της αλλεργίες, ένιωθε φαγούρα σε όλο της το σώμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να κοιμηθεί.
Τότε άρχισε να παίρνει ένα φάρμακο από τοπικό φαρμακείο καθώς ο 33χρονος σύζυγος της που είναι ξυλουργός δεν είχε χρήματα για να την πάει σε νοσοκομείο. Το φάρμακο την βοήθησε να ξεπεράσει την φαγούρα αλλά δεν υπήρχε καμία βελτίωση στο δέρμα της. Τότε άρχισε να χρησιμοποιεί ένα άλλο φάρμακο που της έδωσαν αλλά το δέρμα της συνέχιζε να γερνάει.
Οι γιατροί εικάζουν ότι η γήρανση μπορεί να μην οφείλεται σε αλλεργία αλλά στη μακροχρόνια χρήση των σκευασμάτων που χρησιμοποιούσε και ήταν πλούσια σε κορτιζόνη.

Ο 33χρονος σύζυγος δηλώνει ότι αγαπάει όπως πριν την γυναίκα του αλλά θέλει να την βοηθήσουν για να αποκαταστήσει το δέρμα της, αφού ο ίδιος κερδίζει μόλις 90 δολάρια τον μήνα από τη δουλειά του
Το 2009 η 26χρονη σταμάτησε την χρήση φαρμάκων γιατί πίστευε πως αυτό ήταν το πεπρωμένο της και δεν μπορούσε να το αλλάξει. Το δέρμα στη κοιλιά της είχε αλλοιωθεί τόπο ολύ που έμοιαζε σαν ηλικιωμένη γυναίκα η οποία έχει γεννήσει πολλές φορές ενώ η ίδια δεν έχει παιδί.

Σύνδρομο του Cushing;
Οι γιατροί δεν αποκλείουν η 26χρονη να πάσχει από το σύνδρομο Cushing που μπορεί να προκληθεί σε άτομα με υψηλά επίπεδα της ορμόνης κορτιζόνης στο αίμα τους.
Τα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνουν αύξηση βάρους, η στρογγυλοποίηση του προσώπου λόγω ανάπτυξης αποθέματος λίπους και λέπτυνση του δέρματος.
Εμφανίζεται συχνά ως παρενέργεια της θεραπείας με κορτικοστεροειδή.
Οι γυναίκες είναι πέντε φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν το σύνδρομο του Cushing από τους άνδρες, με τις περισσότερες περιπτώσεις που επηρεάζουν τους ανθρώπους που είναι 25 έως 40 ετών.

Στις 2 Οκτωβρίου, γιατροί από το νοσοκομείο Nguyen Dinh Chieu της επαρχίας Ben Tre επαρχία δήλωσαν ότι θα εξετάσουν δωρεάν την Phuong και θα την στείλουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για δερματικές νόσους εάν αποτύχουν να την βοηθήοσυν.



Daily Mail




Δεν υπάρχουν σχόλια: