11.11.11

Τουρκία: Πάνω από 28 χιλιάδες κτίρια κατέρρευσαν από το σεισμό


Νοέμβριος 11, 2011.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου αρχιτεκτόνων, του υποκαταστήματος της πόλης Βαν,  Şahabettin Öztürk, δήλωσε ότι  το 90 τοις εκατό των οικιών στην πόλη Βαν έχουν εγκαταλειφθεί και ο κόσμος ζει σε παράγκες.


Ο Öztürk πρόσθεσε ότι  το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο στην περιοχή της  Erciş, όπου ένας τεράστιος αριθμός κτιρίων κατέρρευσε με τον σεισμό των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της 24ης Οκτωβρίου 2011.


Ο Öztürk  δήλωσε ότι 28.275 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές μετά το σεισμό στο κέντρο της πόλης Βαν, στην Erciş και στα χωριά της περιοχής.
Επισημαίνοντας την καταστροφική δύναμη του σεισμού των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο Öztürk είπε ότι υπάρχει μια μεγάλη μετατόπιση του εστιακού χώρου του σεισμού που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί.
Μετά τον κύριο σεισμό, έγιναν περίπου 2.500 μετασεισμοί μεγέθους από 4 έως 6 Ρίχτερ. Ένα φαινόμενο το οποίο δεν είχε παρατηρηθεί  μετά το μεγάλο σεισμό του Μαρμαρά.

«Δεν μπορούμε να είμαστε παρά αισιόδοξοι, αφού θα μπορούσε ένας σεισμός του μεγέθους αυτού να σκοτώσει τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους και να καταστρέψει το 70 τοις εκατό της πόλης», πρόσθεσε ο Öztürk.

--


Δεν υπάρχουν σχόλια: