11.11.11

Ισόβια κάθειρξη σε Aμερικανό στρατιώτη για άγριες δολοφονίες αμάχων



Τους έβγαζε τα δόντια με τα χέρια του!...

Νοέμβριος 11, 2011.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής μονάδας που ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία Αφγανών αμάχων, στην επαρχία  Κανταχάρ,  καταδικάστηκε με ποινή ισόβιας κάθειρξης μετά από τρεις διαπιστωμένες περιπτώσεις δολοφονίας.

Η πενταμελής Στρατιωτική Επιτροπή έκρινε ως ένοχο τον 26χρονο λοχία Calvin Gibbs, και θεώρησε ότι πρέπει να εγκλειστεί  τουλάχιστον για δέκα χρόνια στη φυλακή, προτού καταφέρει να πάρει αναστολή.


Ο Gibbs καταδικάστηκε για 15 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων τρεις για φόνο εκ προμελέτης καθώς και άλλες δολοφονίες τις οποίες έκανε στο νότιο Αφγανιστάν.

Ο εισαγγελέας Ταγματάρχης Dre Keblank, είπε ότι πρόκειται για άγριες δολοφονίες του Calvin Gibbs και ζήτησε να μην του επιτραπεί να λάβει αναστολή.
Απέρριψε την δικαιολόγηση του Gibbs ότι οι δολοφονίες των Αφγανών ήταν θεμιτές, ενταγμένες στα πλαίσια του πολέμου.

Ο Gibbs κατηγορείται ότι πυροβολούσε στα όργανα των αμάχων, οι οποίοι δεν ήταν μαχητές και με τα ίδια του τα χέρια τους έβγαζε τα δόντια τους, ως τρόπαιο πολέμου, όπως ομολόγησε.

Η δίκη η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε στην αμερικανική στρατιωτική βάση Mekord Lewis, νότια του Σιάτλ.
Άλλοι πέντε στρατιώτες από την πενταμελή επιτροπή κατηγορήθηκαν για φόνο.
--


Δεν υπάρχουν σχόλια: