10.12.11

Πριν από 80 χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι γνώριζαν την ‘άμυνα’ ενάντια στα κουνούπια


Δεκέμβριος 10, 2011.

Οι άνθρωποι πριν από 80 χιλιάδες χρόνια γνώριζαν πώς να αντιμετωπίζουν τον ‘εφιάλτη’ των κουνουπιών, ώστε να προφυλάξουν  τους εαυτούς τους από τις επιθέσεις  των εντόμων,  την ώρα της ανάπαυσής τους.


Η σχετική ανακάλυψη  στηρίζεται σε ‘κρεβάτι’ του προϊστορικού ανθρώπου που έζησε σε σπηλιά της νοτιοαφρικανικής επαρχίας ‘Νατάλ Κουαζούλου’ και το οποίο είναι κατά 50 χιλιάδες χρόνια παλαιότερο από όλα τα γνωστά κρεβάτια του προϊστορικού ανθρώπου που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Τα συμπεράσματα βγήκαν από  από τη σύνθεση του κρεβατιού  και η οποία μας γνωστοποιεί ότι ο πρωτόγονος άνθρωπος δεν ήταν και τόσο …πρωτόγονος, αφού γνώριζε  τις χημικές και φαρμακευτικές ιδιότητες ορισμένων βοτάνων.
Με τα βότανα αυτά έφτιαχνε το στρώμα του κρεβατιού του, προληπτικά για να αποδιώχνει τα ενοχλητικά έντομα τα οποία εκτός από το να τους πίνουν το αίμα μετέδιδαν και ασθένειες.

Οι προϊστορικοί άνθρωποι έφτιαχναν το στρώμα τους από επιλεγμένα κλαδιά φυτών και φύλλων που συνέλεγαν κατά μήκος του ποταμού που βρίσκονταν κοντά στη σπηλιά όπου βρέθηκε το προϊστορικό κρεβάτι.

Οι επιστήμονες που εξέτασαν  τη σύνθεση του ‘κρεβατιού’ έμειναν έκπληκτοι από τις γνώσεις του αρχέγονου ανθρώπου.

--


Δεν υπάρχουν σχόλια: