9.12.11

«Οι Ομοφυλόφιλοι κυβερνούν την Ευρώπη!»


Δεκέμβριος 9, 2011.

Η ομοφυλοφιλική τάση, μέχρι πρόσφατα, ήταν ένας σίγουρος τρόπος  για να τελειώσει κανείς την πολιτική του καριέρα.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια στην δημόσια αρένα, ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί παραδέχονται δημόσια την αγάπη που έχουν  για το ίδιο φύλο,  και ένας τέτοιος, της σειράς αυτής, είναι ο νέος πρωθυπουργός του Βελγίου, Elio Di Rupo, που μετά από 541 ημέρες ακυβερνησίας κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση στο βελγικό κράτος.
Αυτός είναι ένας  από τους πολιτικούς που δημόσια ομολόγησε τον ομοφυλοφιλικό του προσανατολισμό.


Ο Rupo, πρώην καθηγητής χημείας, πρώτος γαλλόφωνος πρωθυπουργός του Βελγίου, στα τελευταία 32 χρόνια, είναι ένας ομοφυλόφιλος που κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις στο κράτος.

Επίσης είναι και ο πρώτος μεταξύ όλων των χωρών των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραδέχθηκε ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλος από το 1997, όταν σε σχετική ερώτηση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του  είπε ‘ναι’, είμαι ομοφυλόφιλος!

Η επόμενη ερώτηση που του τέθηκε ήταν αν προτιμά να πηγαίνει με αγοράκια κάτω των δεκατριών ετών. Απάντησε ότι θα προτιμούσε να σκοτωθεί παρά να κάνει κάτι τέτοιο. Σύντομα όμως αποδείχτηκαν ότι  οι πληροφορίες αυτές ήταν ψευδείς.

Ο πιο γνωστό ομοφυλόφιλος πολιτικός ήταν ο Jörg Haider, αρχηγός της Συμμαχίας για το Μέλλον της Αυστρίας (BZO) που το 2008 σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Bivši profesor hemije Rupo prvi je frankofonski premijer Belgije u poslednje 32 godine, ali i homoseksualac koji je dogurao do jedne od najviših pozicija u toj državi.

Επίσης η πρόεδρος της κυβέρνησης της Ισλανδίας η Johanna Sigurdardottir που δήλωσε ότι είναι λεσβία. Μια ‘ιδιότητα’ που δεν προκαλεί καμία εντύπωση στη χώρα της.

Επιπρόσθετα, μια διάσημη λεσβία είναι η Ulrike Lunacek, η οποία είναι εκπρόσωπος της Αυστρίας στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο.

Όπως επίσης και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σερβία συνοδευόμενος από τον σύντροφο της ζωής του.
--
Πηγή: Alo (Srbja)


Δεν υπάρχουν σχόλια: