11.1.12

Σερβική εφημερίδα: Απελπισία! Οι Έλληνες αφήνουν τα παιδιά τους λόγω κρίσης!



Ιανουάριος 11, 2012.


Απελπισία!

«Ο τρίτος κόσμος ήρθε στην Ελλάδα… Καταστρέφονται οικογένειες …»

Η οικονομική κρίση έφερε τόσες πολλές οικογένειες στην Ελλάδα στη φτώχια, που οι γονείς αποφασίζουν να αποκηρύξουν ό, τι πιο πολυτιμότερο έχουν : τα παιδιά τους!

Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας δάσκαλος σε ένα νηπιαγωγείο στην Αθήνα  βρήκε ένα  συγκλονιστικό σημείωμα σε ένα παιδί:

«Δεν θα έρθει κάποιος να πάρει την Άννα από το νηπιαγωγείο, γιατί δεν έχω χρήματα και δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτό. Παρακαλούμε κάντε κάτι καλό για αυτήν. Λυπάμαι. Η  μητέρα της»


Μόνο στη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών, ο πάτερ Αντώνιος, ένας νέος ιερέας της Ελληνικής Ορθόδοξης  Εκκλησίας, ο οποίος ηγείται ενός Κέντρου Νεότητας, σε μια φτωχή περιοχή της Αθήνας, βρήκε  στο κατώφλι του Κέντρου τέσσερα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού μόλις λίγων ημερών.

Μια φιλανθρωπική οργάνωση ζήτησε βοήθεια για ένα ζευγάρι διδύμων που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο λόγω υποσιτισμού, επειδή η μητέρα δεν είχε γάλα  και δεν είχε χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα.

Αυτές οι ιστορίες έχουν  γίνει καθημερινή ζωή σε μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Μέχρι τώρα οι Έλληνες άκουγαν τέτοιες ιστορίες μόνο από τον τρίτο κόσμο.

Για τη δίχρονη Νατάσα που είχε πατέρα τον Αντώνη θα πει κυρία του Κέντρου Νεότητας:

«Ήρθε και είπε ότι είναι άνεργος και δεν είχε που να ζήσει. Πριν προσφερθώ να βοηθήσω εξαφανίστηκε και μας άφησε τη Νατάσα. Μέσα στο 2011 εκατοντάδες γονείς ήρθαν σε επαφή μαζί μας επειδή θέλουν να αφήσουν  τα παιδιά  τους εδώ. Μας εμπιστεύονται. Όλοι λένε ότι δεν έχουν χρήματα για τροφή ή δεν έχουν που να μείνουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι κάποιος είναι φτωχός, αλλά δεν μας έτυχε, ποτέ,  οι γονείς να παρατάνε τα παιδιά τους», λέει ο πάτερ Αντώνιος.

Η Μαίρη είναι μία από τις άγαμες μητέρες που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κόρη της, Αναστασία, οκτώ χρονών, γιατί περισσότερο από έναν χρόνο δεν έχει δουλειά.

«Κλαίω κάθε βράδυ. Αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Η καρδιά μου πονάει, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή», δήλωσε η Μαίρη.

Σήμερα η Μαίρη εργάζεται ως σερβιτόρα και κερδίζει €20 την ημέρα. Μια φορά το μήνα βλέπει  την κόρη της και ελπίζει σύντομα να καταφέρει να την φέρει στο σπίτι.

Όσο για την Αναστασία και άλλα παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί και έχουν βρει φροντίδα  από φιλάνθρωπους στο Παιδικό χωριό SOS.

Ολοένα και περισσότερες αυτοκτονίες

Λόγω της κρίσης και της φτώχιας στην Ελλάδα, εξαπλώθηκαν, σαν επιδημία, οι αυτοκτονίες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40 τοις εκατό μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2011.

Κάθε μέρα αυτοκτονούν δύο άτομα…

Η Ελλάδα πριν από την κρίση είχε τα πιο χαμηλά αυτοκτονιών στην Ευρώπη, της τάξης του 2,8 ανά 100.000 κατοίκους.

Παρατηρήθηκε δραματική αύξηση των αυτοκτονιών παρότι η Εκκλησία  αρνείται να θάψει  τους αυτόχειρες.

Η ανεργία στην Ελλάδα είναι περίπου 20 τοις εκατό και χιλιάδες νέοι Έλληνες αναζητούν διέξοδο στην εξορία…
--
Πηγή: σερβική εφημερίδα ‘Αλό’






Δεν υπάρχουν σχόλια: