6.3.12

Ινδία: Θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος Ινδουιστικός ναός στον Κόσμο


 Ο  ινδουιστικό ναός Angkor Wat στην Καμπότζη είναι μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος στον κόσμο

Νέο Δελχί, Ινδία.

Ο ινδικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Mahavir Mandir Trust, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει στο βορειοδυτικό κρατίδιο Μπιχάρ, το μεγαλύτερο ινδουιστικό ναό στον Κόσμο, αναφέρει η ινδική εφημερίδα The Times of India.
Σύμφωνα με το σχέδιο ο νέος ναός θα ομοιάζει με το περίγραμμα του διάσημου Angkor Wat της Καμπότζης.


Σύμφωνα με τα σχέδια ο ναός θα είναι πέντε ορόφων με ύψος 70 μέτρων και θα δαπανηθούν περίπου ένα δισεκατομμύρια ρουπίες (περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια).
Το συγκρότημα του ναού θα βρίσκεται απλωμένο σε μια έκταση μερικών δεκάδων στρεμμάτων, σε γη η οποία έχει αγοραστεί από το ίδρυμα.
Ο ναός θα ονομαστεί ως Βίρατ Άνγκορ Βατ Ραμ Μαντίρ - Virat Angkor Wat Ram Mandir, θα τοποθετηθούν αγάλματα που απεικονίζουν χαρακτήρες της ινδικής μυθολογίας, των: Ράντα Κρίσνα, Σίβα, Παρβάτι, Γκανέσα, Σουρία, Βισνού και δέκα ενσαρκώσεις τους.
Οι σχεδιαστές έχουν καθορίσει χρονικά το έργο να κρατήσει πέντε έτη για την κατασκευή του κτηρίου και άλλα πέντε έτη για την εσωτερική του επεξεργασία. Ο τόπος κατασκευής του έχει ιερή σημασία για τους οπαδούς του Ινδουισμού.
Σύμφωνα με τις παραδόσεις, εκεί ήταν στο απώτατο παρελθόν οι θεοί Ράμα, Λακσμάνα και Βισβάμιτρα που κατέβηκαν στη γη, όπου συναντήθηκαν με ο βασιλιά Βαϊσαλί για την ίδρυση του βασιλείου του.
Το μεγαλύτερο συγκρότημα ινδουιστικού ναού της Καμπότζης είναι τώρα το Angkor Wat, που χτίστηκε το δωδέκατο αιώνα από τον τοπικό βασιλιά Suryyavarman τον Β΄.
--


Δεν υπάρχουν σχόλια: