11.3.12

Βρετανία: Υπό δίωξη ο Σταυρός;



Μάρτιος 11, 2012.

Λονδίνο.

Σταθμός στα χρονικά θα αποτελέσει η περίπτωση  όταν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, θα απευθυνθούν, οι πιστοί του Χριστού,  για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φορούν  το χριστιανικό σύμβολο, τον Σταυρό, αναφέρει η «Sunday Telegraph».


Σε αυτήν την περίπτωση είναι η πρώτη φορά που η βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δηλώσει ότι σαφώς υποστηρίζει το δικαίωμα των χριστιανών να φορούν το σύμβολο  της θρησκείας τους.

Ένα έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Sunday Telegraph» αποκαλύπτει ότι,  υπουργοί της κυβέρνησης της Βρετανίας, αμφισβητούν το νόμο, διότι αποτελεί απαίτηση μόνον της χριστιανικής πίστης,  και συνεπώς  δίδει το δικαίωμα στους εργοδότες  να απαγορεύουν τη χρήση του σταυρού στους εργαζομένους τους.

Η θέση  των μελών της κυβέρνησης,  ήρθε σε σύγκρουση με εξέχουσες προσωπικότητες που αντέδρασαν  οργισμένα, όπως ο Λόρδος Κάρεϊ και ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του  Canterbury.

Κατηγόρησαν του υπουργούς και τα δικαστήρια ότι περιορίζουν τους Χριστιανούς και χαρακτήρισαν την περίπτωση αυτή,  ως παράδειγμα για την αυξανόμενη απομόνωση του Χριστιανισμού, ως επίσημη έκφραση της ζωής.

--


Δεν υπάρχουν σχόλια: