25.5.12

«Στην Αθήνα οι άστεγοι είναι 13.000» …



Μάιος 25, 2012.
Οι άστεγοι στην ελληνική πρωτεύουσα ανέρχονται  στους 13.000, σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης ‘Πράξις’, η οποία δημοσίευσε στοιχεία από τα οποία προκύπτουν ότι οι 11.500 ζουν σε εγκαταλειμμένα κτήρια και άλλοι 1.500 κοιμούνται στους δρόμους της Αθήνας.


«Οι περισσότεροι από αυτούς τους 1500 είναι άτομα τα οποία είναι εθισμένα στα ναρκωτικά και προέρχονται από κέντρα αποκατάστασης τα οποία έχουν κλείσει λόγω έλλειψης κονδυλίων», αναφέρει ο Αντύπας Τζανέτος, πρόεδρος της  οργάνωσης «Πράξις», όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο.

Η αύξηση της ανεργίας και η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης συντελούν σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των αστέγων, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Ένα σοβαρό ζήτημα είναι ότι οι τοξικομανείς ή τα άτομα με ψυχικά προβλήματα οι οποίοι είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,  αποτελούν την πλειοψηφία αυτών που κατέληξαν να ζουν στους δρόμους.

Η Ελλάδα διανύει το πέμπτο έτος της ύφεσης  και πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι είναι άνεργοι στην Ελλάδα, το ένα πέμπτο, δηλαδή, του ενεργού πληθυσμού.
--




Δεν υπάρχουν σχόλια: