5.6.12

Η ιταλική χερσόνησος θα διαλυθεί σε μερικές …χιλιάδες χρόνια!



«Με αφορμή την έγερση του Εγκέλαδου»

Οι σεισμοί κατ’ ακολουθία που χτύπησαν το ηπειρωτικό μέρος της ιταλικής χερσονήσου την περασμένη εβδομάδα, εξακολουθούν  να κάνουν τη γη να τρέμει με συνεχείς μικρότερες δονήσεις.
Οι σεισμολόγοι δεν αποκλείουν την πιθανότητα νέων ισχυρών καταστρεπτικών σεισμών.


Η σεισμική δραστηριότητα στην ιταλική χερσόνησο έχει τρομερό ενδιαφέρον για τους σεισμολόγους αφού βλέπουν την αφρικάνικη λιθοσφαιρική (τεκτονική) πλάκα να  ωθεί την ευρωπαϊκή ήπειρο, δίνοντας μεγαλύτερη πίεση στη ζώνη των Άλπεων, ανατολικά της Ιταλίας, κάτω από την πλάκα της Αδριατικής, η οποία εμφανίζεται να εγείρει τα Απέννινα όρη . Δυτικά της Κορσικής βρίσκεται η ευρωπαϊκή πλάκα  και κάθε χρόνο έρχεται πιο κοντά στην Ιταλία κατά τρία χιλιοστά.

Το έδαφος της Ιταλίας πιέζεται από όλες τις πλευρές και μπορεί οι υπόγειες πιέσεις, ενδεχομένως, να την διαλύσουν. Η αύξηση της πίεσης αυτής εκδηλώνεται με τους σεισμούς, εξηγούν οι επιστήμονες.
Ωστόσο, δεν μπορούν να  προσδιορίσουν τους τομείς που είναι πιο ευάλωτοι, αλλά πιστεύεται ότι το τμήμα της παράκαμψης της Μπολόνια αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Με την κίνηση της επιφάνειας της γης παρουσιάζεται, ήδη, η Ιταλία διασπασμένη, καθώς τα εδάφη της κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ένα τμήμα μετακινείται προς τη βαλκανική χερσόνησο, άλλο προς τα νότια και άλλο προς τα βόρεια και η κεντρική Ιταλία μετακινείται προς τα ανατολικά.

Στο πολύ μακρινό μέλλον θα γίνει οριστική διάσπαση της ιταλικής χερσονήσου, ένα μέρος θα συνδεθεί με τις Άλπεις, ένα με τα Βαλκάνια και ορισμένα τμήματα θα γίνουν νησιά, όπως πιστεύουν οι ειδικοί.

--


Δεν υπάρχουν σχόλια: