17.8.12

Κάιρο: Δεν υπάρχουν νέες πυραμίδες στην Άνω Αίγυπτο



Αύγουστος 17, 2012.

Το αιγυπτιακό υπουργείο αρχαιοτήτων αρνήθηκε τις πληροφορίες που αναφέρονται σε πυραμίδες στο νότιο τμήμα της χώρας, που, δήθεν, ανακαλύφθηκαν από Αμερικανούς αρχαιολόγους με τη χρήση του Google Earth.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πριν από λίγες ημέρες είχαν ανακοινώσει εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Άντζελα Μικόλ με τη βοήθεια του Google Earth είχε ανακαλύψει ερείπια πυραμίδων στην Άνω Αίγυπτο.

Η ανακάλυψη έγινε βάσει εικόνων του υπολογιστή σε περιοχές της ερήμου της Άνω Αιγύπτου, οι οποίες ελήφθησαν από δορυφόρο, χωρίς να γίνει επιτόμια έρευνα.

«Δεν υπάρχουν νέες πυραμίδες, το μήνυμα της ανίχνευσης τους με τη χρήση του διαδικτύου είναι ψευδές», δήλωσε σήμερα στο Κάιρο ο υπουργός Μοχάμεντ Ιμπραήμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενδείξεις από την αρχαιολόγο για ίχνη πυραμίδων είναι φυσικά υψώματα, τα οποία χαρακτηρίζουν το σύνολο της περιοχής αυτής.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: