15.8.12

Η Ινδία θα στείλει διαστημόπλοιο στον Άρη



 Αύγουστος 15, 2012.

Δελχί.
 Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανχομάν Σίγκ, δήλωσε ότι η Ινδία σχεδιάζει να δρομολογήσει την αποστολή ενός διαστημικού σκάφους, το οποίο θα μπεί σε τροχιά στον πλανήτη Άρη, επισημαίνοντας το φιλόδοξο Διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.


Ο Σίγκ σε συνέντευξή του στη Voice of America,  δήλωσε ότι θα αποσταλεί μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο το οποίο θα έχει ως σκοπό τη συλλογή επιστημονικών πληροφοριών.

Περιέγραψε το σχέδιο ως ένα σημαντικό βήμα για την Ινδία στον τομέα της επιστήμης και της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η μονάδα αποστολής θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του επόμενου έτους βασισμένη σε έναν πύραυλο που αναπτύχθηκε από τον Ινδικό Οργανισμό Διαστημικής Έρευνας.
Η αποστολή υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στα περίπου 80 εκατ.δολάρια.

Σημειώνεται ότι η Ινδία τις τελευταίες δεκαετίες έχει αποστείλει αρκετούς δορυφόρους στο διάστημα από τον Ινδικό Οργανισμό Διαστήματος.

Επικρίσεις, πάντως, υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας, με το  αιτιολογικό η δαπάνη αυτή θα ήταν καλύτερα να καταναλωθεί για τις βασικές ανάγκες του λαού, όπως είναι η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και η ασφάλεια προσέγγισης σε πόσιμο ύδωρ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: