10.9.12

Οι 10 πιο ευφυείς άνθρωποι στον κόσμο



Σεπτέμβριος 10, 2012.

Η ευφυΐα  του ανθρώπου μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως του ατόμου  ή να αποκαλύπτεται στην πρώτη σύγκριση ή να μην παρουσιάζεται καθόλου προς τα έξω και να αποτελεί εσωτερικό στοιχείο μιας προσωπικότητας.


Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την αμερικανική εταιρεία «Super Scholar», ξεχώρισαν 10 άνθρωποι ως οι πιο ευφυείς του Κόσμου.

Η επιλογή έγινε από ψυχολόγους οι οποίοι αξιολόγησαν  τις επιδόσεις τους. Ενδεικτικά, η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει δείκτη νοημοσύνης- IQ,   που κυμαίνεται από 90 έως 110 μονάδες. Ένα ποσοστό 2,5 τοις εκατό έχει δείκτη νοημοσύνης κάτω από 70 μονάδες.

Ενώ ένα μικρό ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού, 0,5 τοις εκατό,  αποτελείται από ιδιοφυΐες  και  έχει IQ πάνω από 140 μονάδες.

Σήμερα οι πιο ευφυείς άνθρωποι σύμφωνα με τις πράξεις ή παρουσιάσεις τους, όπως σημειώνει η έρευνα είναι οι παρακάτω:



Οι απόψεις τους έχουν δημιουργήσει επανάσταση στη θεωρητική φυσική. Είναι συγγραφέας επτά βιβλίων- όλα  best seller- τα οποία βοηθούν στην κατανόηση του Σύμπαντος. Έχει λάβει 14 βραβεία ως αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων του.


 Το παιδί θαύμα. Από ηλικία 2 ετών γνώριζε άπταιστα τέσσερις γλώσσες και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα κολλεγίου από τεσσάρων χρόνων.
Οκτώ ετών τον κάλεσε η NASA να σπουδάσει στις ΗΠΑ. Εργάζεται σήμερα στη NASA. Έχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο.

2.
Paul Allen este co-fondatorul Microsoft, fiind cu siguranţă una dintre cele mai de succes minţi din această listă. Συνιδρυτής της Microsoft, είναι σίγουρα ένα από τα πιο επιτυχημένα μυαλά σε αυτόν τον κατάλογο.
 Είναι ο 48ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που εκτιμάται σε 14,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Allen deţine numeroase companii, precum şi echipe sportive şi este, în acelaşi timp, şi unul dintre cei mai darnici filantropi de pe planetă. Allen έχει πολλές εταιρείες και αθλητικές ομάδες και είναι συγχρόνως, ένας από τους πιο γενναιόδωρους φιλάνθρωπους στον πλανήτη.

Είναι ένα παράξενο άτομο. Άλλαξε το όνομά του σε ηλικία 20 ετών. Έκανε καριέρα συγγραφέα στην τηλεόραση. Το βιογραφικό του είναι πολυποίκιλο, εργάστηκε ως σερβιτόρος, στιπτιζέζ σε τροχό και ως γυμνό μοντέλο.


Ο ‘κολλητός’ του Ρώσου Προέδρου και ιδρυτής του Ενωμένου Πολιτικού Μετώπου, γνωστός για τις επιδόσεις του  στο σκάκι.
Κατέχει ρεκόρ μακροβιότητας για την υψηλότερη βαθμολογία ως παγκόσμιος σκακιστής.

Το 1995 ο Βρετανός μαθηματικός έδειξε το «τελευταίο θεώρημα του Φερμά».Μεγάλες διακρίσεις σε 15 διεθνείς συναντήσεις με πολλά βραβεία στα μαθηματικά.

Το παιδί ιδιοφυΐα. Ανατράφηκε από τον πατέρα της μέσα σε ένα εκπαιδευτικό πείραμα.
 Ήθελε να αποδείξει ότι τα εξαιρετικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με την ανατροφή των παιδιών από την μικρή ηλικία.
 Η Judit Polgar κέρδισε τον σκακιστή Bobby Fischer μετά ένα μήνα εκπαίδευση.


Σε ηλικία 13 ετών ήταν ο νεότερος Αμερικανός που κέρδισε ποτέ ένα χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής.
Στα 16 του, εργαζόταν ήδη στη NASA, σε σχέδια για αποικισμό στον Άρη. Πριν κλείσει τα 22 του χρόνια κέρδισε διδακτορικό στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Πρίνσετον.


Ήταν ο νεότερος καθηγητής στην ιστορία του UCLA. Σε ηλικία 20 ετών πήρε διδακτορικό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο του Πρίνσετον. Έχει δημοσιεύσει 230 ερευνητικές εργασίες μέχρι σήμερα.

Διάσημος μαθηματικός. Κέρδισε τρία βραβεία κορυφής στον τομέα του.

Mai bine cunoscut pentru cele două nominalizări la Oscar şi cele trei premii Emmy câştigate, James Woods este un geniu, la propriu.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: