17.9.12

Υπόθεση Assange: Στο προφυλακτικό δεν βρήκαν το DNA του



Οι Ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να βρούν βασικά στοιχεία κατά του Julian Assange, στην περίπτωση για τον υποτιθέμενο βιασμό, για τον οποίο η Σουηδία ζήτησε την έκδοσή του.


Στο σκισμένο προφυλακτικό που βρέθηκε στο σημείο της υποτιθέμενης περίπτωσης, στο DNA που βρήκαν δεν αντιστοιχεί με αυτό του ιδρυτή του Wikileaks, αναφέρει το "Associated Press".
Ωστόσο οι Σουηδοί εμπειρογνώμονες έχουν βρει κάποιο DNA στη δεύτερη περίπτωση βιασμού για την οποία κατηγορείται ο Assange, αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμη αν ανήκει σε αυτόν.
Ο ιδρυτής του WikiLeaks αρνήθηκε σθεναρά οποιαδήποτε ανάμειξη στους δύο βιασμούς το 2010 και ισχυρίζεται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με δύο γυναίκες εθελοντικά. Συνεχίζει να  βρίσκεται στην πρεσβεία του Εκουαδόρ και προσπαθεί να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, επειδή ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο βήμα μεταφοράς του στις ΗΠΑ για  να τον εκδικηθούν για τη δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
Σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, η 33χρονη γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Assange την βίασε αρκετές φορές στο διαμέρισμά της στη Στοκχόλμη. Ισχυρίζεται ακόμη, ότι έσπασε το προφυλακτικό για να την βιάσει. Είναι το ίδιο προφυλακτικό που οι ιατροδικαστικοί επιστήμονες απέτυχαν να ταυτοποιήσουν με το DNA του.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: