11.9.12

Σερβικός Δήμος …ήρθε στο Αιγαίο



Σεπτέμβριος 11, 2012

Ο σερβικός Δήμος  Γιαγκόντινα, αν και βρίσκεται στην καρδιά της Σερβίας, ήρθε στη θάλασσα, γράφει το δημοσίευμα.


 Στο Δήμο αυτό δωρίστηκαν δύο εκτάρια  γης στη θέση Κεραμωτή, απέναντι από το νησί της Θάσου και έγινε το νεότερο εδαφικό απόκτημα του σερβικού δήμου στον οποίο είναι επικεφαλής ο Ντράγκαν Μάρκοβιτς –Πάλμα.

Στα δύο αυτά εκτάρια, που θα ανήκουν στην Γιαγκόντινα- Јагодина (ελληνικά ‘Φράουλες’), θα κατασκευαστεί ένα τουριστικό συγκρότημα, το οποίο ως επί το πλείστον θα φιλοξενεί  μαθητές από τον σερβικό δήμο.

Τον τίτλο της ιδιοκτησίας παρέδωσε ο Έλληνας  Δήμαρχος της Χρυσούπολης, Σάββας Μιχαηλίδης και το περασμένο Σάββατο ύψωσαν συμβολικά τη σερβική σημαία για το δήμο Γιαγκόντινα.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για την Γιαγκόντινα και τη Σερβία, αφού είναι μια πράξη που η Σερβία ‘αποκτά πρόσβαση’ στη θάλασσα», είπε ο Μάρκοβιτς ο οποίος ανακοίνωσε ότι επενδυτές από τη Σερβία θα κατασκευάσουν ένα ξενοδοχείο.

Η πράξη αυτή είναι μια ανταπόδοση του ελληνικού δήμου, αφού η Γιαγκόντινα είχε παραχωρήσει ένα εκτάριο γης στον αυτοκινητόδρομο «Διάδρομο 10» της Σερβίας για ανέγερση εμπορικών καταστημάτων.

Οι δύο δήμοι έχουν εξαιρετικές σχέσεις εδώ και 15 χρόνια, γράφει το δημοσίευμα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: