31.10.12

Αίγυπτος: «Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 10 το βράδυ»



Οκτώβριος 31, 2012.

Διαμάχη έχει προκληθεί μεταξύ των αιγυπτιακών εμπορικών επιχειρήσεων και της κυβέρνησης, για ενδεχόμενη απόφαση της τελευταίας να κλείνουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα στις 10 το βράδυ.


Σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο αυτό  αναμένεται να αλλάξει τελείως ο τρόπος ζωής στην Αίγυπτο.

Σε πολλές αραβικές και αφρικανικές χώρες, όπως η Αίγυπτος, η ζωή ζωντανεύει τη νύχτα, γράφει το δημοσίευμα. Οι άνθρωποι τρώνε μέχρι αργά το βράδυ, ανοικτά είναι τα εμπορικά κέντρα, οι καφετέριες, τα κλαμπ κλπ.

Το Κάιρο, μάλιστα, έχει τη φήμη της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Όλα σχεδόν τα εμπορικά κέντρα, καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα αγορών κλείνουν δύο ή τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα καθώς ένας μεγάλος αριθμός εμπορικών επιχειρήσεων ανοίγει το μεσημέρι.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες από τις εμπορικές ενώσεις και τα σωματεία κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης. Στη διαμάχη αυτή προβλέπεται λύση να δώσει η δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου με τον τρόπο αυτόν προσπαθεί να μειώσει το κόστος της ενέργειας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές με το σχέδιο αυτό προβλέπεται να εξοικονομηθούν 1 δις δολάρια ανά έτος.

Η κυβέρνηση διαθέτει περίπου 18 δις δολάρια για να επιδοτήσει την ενέργεια ανά έτος, χωρίς να έχει ουσιαστικούς πόρους. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση  επιχορηγεί  την ενέργεια όπως επίσης και τα βασικά είδη διατροφής. Το σύνολο των επιχορηγήσεων στην Αίγυπτο έχει φθάσει στο ένα τρίτο του συνολικού προϋπολογισμού, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: