21.10.12

Αιγύπτιοι προσπάθησαν να βιάσουν Γαλλίδα δημοσιογράφο



Οκτώβριος 21, 2012.

Ένα πλήθος Αιγυπτίων επιτέθηκε στη Γαλλίδα  δημοσιογράφο Σόνια Ντρίντι που ετοίμαζε δημοσιογραφικό υλικό για την τηλεόραση “France 24”  στο Κάιρο. Ήταν έτοιμη να βγει στον αέρα όταν οι Αιγύπτιοι της επιτέθηκαν, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία.

Οι επιτιθέμενοι όρμησαν στη γυναίκα προσπαθώντας να της βγάλουν τα ρούχα. «Κατάφερα να αποφευχθεί το χειρότερο  λόγω ότι το παντελόνι αντιστέκονταν στη ζώνη» είπε η δημοσιογράφος.

Στο περιστατικό παρενέβη ένας άλλος γνωστό ρεπόρτερ και την έσωσε.
Ο Σόνια Ντρίντι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση εναντίον των επιτιθέμενων.

 Η διεύθυνση του καναλιού “France 24”   καταδίκασε απερίφραστα τις επανειλημμένες ενέργειες εναντίον δημοσιογράφων, οι οποίοι πρέπει να είναι ελεύθεροι στην επιτέλεση του καθηκόντων τους προς τον κόσμο- ανέφερε η δήλωση του γαλλικού ειδησεογραφικού καναλιού.

Το περιστατικό με τη Σόνια Ντρίντι δεν είναι η πρώτη περίπτωση στην Αίγυπτο. Είχαν επιτεθεί και στη γαλλίδα δημοσιογράφο της France 3,  Κορολίν Σίνζο  καθώς και στην αμερικανίδα ανταποκριτή της τηλεόρασης  CDS, Λάρα Λόγαν.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: