6.10.12

Οι φετινές ανασκαφές στη Ροδιάπολη (Τουρκία)



Οκτώβριος 6, 2012.

Οι εργασίες συντήρησης του αρχαίου τείχους της πόλης και της ανάδειξής του έκλεισαν φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας Δρ İsa Kızgut.

Η ανασκαφική έρευνα στην αρχαία πόλη Ροδιάπολη ξεκίνησε το 2006 και έκλεισε φέτος με τη συντήρηση του αρχαίου τείχους αλλά και των βυζαντινών κτερισμάτων.
Σημαντικά είναι τα ευρήματα, σύμφωνα με τον Kızgut, της ελληνιστικής περιόδου, κυρίως τάφων, οι οποίοι ερευνήθηκαν καθώς και ελληνικών επιγραφών οι οποίες  συντηρήθηκαν, όπως γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Στη διάρκεια των πολύχρονων ανασκαφών ήρθε στο φως το αμφιθέατρο της πόλης, ένα κτίσμα που χρησιμοποιείτο ως νοσοκομείο και θεωρείται το πρώτο του είδους στην περιοχή της Λυκίας, υπόγειες στοές καθώς και τμήμα από το  περιτείχισμα της αρχαίας πόλης.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αρχαιολόγο,  ο τάφος ο οποίος ανακαλύφθηκε φέτος ήταν του 2ου αιώνα π.Χ. και τα ευρήματα που εντοπίστηκαν έχουν μεταφερθεί για έρευνα και συντήρηση.

Τον επόμενο χρόνο θα γίνουν εργασίες και ανασκαφές σε άλλο τμήμα της αρχαίας πόλης όπου έχουν εντοπιστεί ελληνιστικοί τάφοι.

--
Περισσότερα για τη Ροδιάπολη πατήστε ΕΔΩ



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: