13.12.12

Βουλγαρία: «Χωρίς τον καπνό μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την υγεία όχι»



Δεκέμβριος 13, 2012.

Διαμαρτυρία με πικετοφορία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια, στην πλατεία «Νεζαβισνμοστ»- ‘Ανεξαρτησίας’ για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.


Οι διαμαρτυρόμενοι έφεραν πανό που έγραφαν χαρακτηριστικά: «Χωρίς τον καπνό μπορούμε να ζούμε, χωρίς την υγεία όχι», «Η υγεία των παιδιών μας δεν είναι για πώληση», «Πηγαίνουμε μπροστά όχι πίσω».

Οι διαδηλωτές απορρίπτουν τις αιτιάσεις των ιδιοκτητών εστιατορίων και πάμπ ότι το η απαγόρευση καπνίσματος θα μειώσει τον κύκλο εργασιών τους.

Όπως σημειώνει το βουλγαρικό ‘БГНЕС’ οι διοργανωτές  της διαμαρτυρίας  έχουν προβεί σε διάφορες δηλώσεις και προσφυγές. Μάλιστα, ένας από τους διαμαρτυρόμενους, εκπρόσωπος του κινήματος «Η Βουλγαρία χωρίς καπνό», απευθύνθηκε απευθείας προς τον πρωθυπουργό  Μπόικο Μπορίσοφ και τους υπουργούς υγείας και Εσωτερικών με τις λέξεις:

«Είμαστε εξοργισμένοι από τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών και διαχειριστών  που αντιδρούν  στην απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς  δημόσιους χώρους από την 15η Δεκεμβρίου 2012.  Πρέπει να συμμορφωθούν με τους νόμους και οι αρχές πρέπει να παρέμβουν και να εφαρμόσουν τη νομοθεσία».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: