19.12.12

Παράξενη αρχαιολογική ανακάλυψη στο Μεξικό



Δεκέμβριος 19, 2012.

Πόλη του Μεξικού.

Με την πρώτη ματιά τα κρανία τα οποία ανακαλύφθηκαν  στο Μεξικό δεν φαίνονται να είναι από κοινά ανθρώπινα όντα, ωστόσο, ανήκουν σε πραγματικούς ανθρώπους.
Το χαρακτηριστικό τους είναι η ‘στρέβλωση’ των κρανίων τους που έγινε από τη μικρή ηλικία να διαφέρουν από τις γειτονικές κοινωνίες.


Πριν από μερικούς μήνες, οι επιστήμονες ανακάλυψαν στο χωριό Ονάβας του Μεξικού πολλά παραμορφωμένα κρανία, τα οποία είναι ηλικίας 1000 ετών.

Σύμφωνα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις των πρώην κατοίκων της χερσονήσου Γιουκατάν, στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία τοποθετούσαν μία κλείδα ασφαλείας στο κεφάλι, έτσι ώστε το κρανίο να μεγαλώνει προς τα πίσω. Με την πάροδο του χρόνου τα κεφάλια των παιδιών παραμορφώνονταν και αυτό τα έκανε να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες κοινωνίες της περιοχής.

Στις ανασκαφές ανακαλύφθηκαν 25 σκελετοί, 13 από τους οποίους έχουν διαφορετικές παραμορφώσεις του κρανίου τους.

Οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι Αζτέκοι χρησιμοποίησαν τη μέθοδο αυτή για να ‘διαφέρουν’ από τις γειτονικές φυλές, φορώντας μάλιστα και ειδικά στολίδια τα οποία ήταν κατασκευασμένα από τον Κόλπο της Καλιφόρνιας.

Αυτή η τελευταία αποκάλυψη έδειξε ότι ‘κεντοαμερικάνοι’ ιθαγενείς είχαν πάρα πολλές σχέσεις με τους βόρειους λαούς από ότι πιστεύονταν μέχρι σήμερα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: