25.12.12

Περί της καταγωγής των Αλβανών από Πελασγούς- Ιλλυριούς

Σχόλιο για την καταγωγή των Αλβανών από τους Πελασγούς Ιλλυριούς

-Από την ιστοσελίδα Ελληνικά Θέματα



Δεκέμβριος 23, 2012.


Σαράι-Σκόπια.


Στις εγκαταστάσεις του Δήμου Σαράι των Σκοπίων έγινε σήμερα παρουσίαση του βιβλίου «Πελασγοί- Ιλλυριοί» του συγγραφέα Abelin Krosi. 

Πρόκειται για ένα ογκώδες συγγραφικό έργο που αναδεικνύει τα ιστορικά στοιχεία για την προέλευση του αλβανικού λαού μέσα στους αιώνες, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η αλβανική Τζουρνάλ.
Είναι η πρώτη εργασία που δημοσιεύεται στα Σκόπια, όπως τόνισε ο δήμαρχος Μπεκίμ Μουράντ, και θα γίνει θεσμός για την προώθηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του δήμου.
Μιλώντας για έργο, είπε ότι είναι πλούσιο σε ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία για την ιστορία του αλβανικού λαού μέσα στους αιώνες προσθέτοντας ότι αποτελεί, συγχρόνως κίνητρο για τους συγγραφείς των νέων γενεών.
Ο συγγραφέας δήλωσε ότι το βιβλίο για τους Πελασγούς και Ιλλυριούς αποτελεί προώθηση των αξιών του αλβανικού έθνους. 

Καλή είναι η Μπαλκάνσκα εθνομυθολογία, στην οποία προσφεύγουν καί οι Αλβανοί υπερεθνικιστές, αλλά η ιστορική πραγματικότητα είναι μάλλον διαφορετική από 'οτι φαντάζονται ή θέλουν αν αποδεχτούν οι Ιλλιριομανείς φίλοι μας. Σύμφωνα με ότι γνωρίζουμε από τα ιστορικά δεδομένα (Οι Αλβανοί δεν εμφανίζονται παρά τον 11ο αιώνα σε ιστορικές πηγές) καί από γλωσσολογικές αναλύσεις (η μόνη άλλη γλώσσα με την οποία η Αλβανική έχει κοινές λέξειςγλωσσολογικού "υποβάθρου" που να μην αποτελούν Ελληνικά, Λατινικά, Ιταλικά, Σλαβωνικά ή τέλος Τουρκικά δάνεια, είναι η Ρουμανική, που γνωρίζουμε πως οι λέξεις υποβάθρου της είναι σίγουρα καί αποδεδειγμένα Δακικές. Αυτό κάνει πολλούς γλωσσολόγουν να μιλούν γιά την Ρουμανική σαν "πλήρως εκλατινισμένη Δακική γλώσσα", ενώ την Αλβανική σαν μιά "μερικώς εκλατινισμένη Δακική γλώσσα" (partially Latinized Dacian language).

Το σίγουρο είναι πως οι Αλβανοί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ (τα περί Πελασγών είναι φυσικά τουλάχιστον τόσο φαιδρά όσο καί ο Μακεδονισμός των Σκοπιανών ή ο Χιττιτισμός των Τούρκων) ούτε Ιλύριοι, μιάς καί καμία σχέση δεν έχει η Αλβανική γλώσσα με τα γνωστά απομεινάρια της Ιλλυρικήςτα γνωστά από επιγραφές ή τοπονύμια. Τα λίγα τοπονύμια που επέζησαν, επέζησαν καί μεταφέρθηκαν στην Αλβανικής μέσω της κυριαρχούσας στην περιοχή κατά τον μεσαίωνα Λατινικής (βόρεια Αλβανία) καί Ελληνικής (Νότια Αλβανία). Παρεπιπτώντος, όσοι Έλληνες ταυτίζουν τους δικούς μας Αλβανούς με τους Αλβανούς του Καυκάσου κάνουν λάθος. Οι Αλβανοί του Καυκάσου που αναφέρει ο Πτολεμαίος ήταν διαφορετικός λαός.


Μιλτιάδης Η. Μπόλαρης



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr



2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/12/blog-post_164.html#.UOjFC-S6cpR

http://olympia.gr/2012/05/18/a%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5/

http://anti-ntp.net/?s=%CE%91%CE%9B%CE%92%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91

http://www.albanianhistory.net/texts19_1/AH1848_2.html

http://himara.gr/blog/904-glossologoi-illyrioi-alvanoi-matzinger.html

http://ethnologic.blogspot.gr/2009/11/blog-post_07.html

http://kynorodi.blogspot.gr/2011/03/1821.html

http://filopatria.wordpress.com/2008/10/16/321/

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

'Μπροστά 'στην ανθρωπότητα και ενώπιον της πίεσης(εν πολλοίς και 'σε πολλές των περιπτώσεων)τόσο του ελληνικού όσο και του σλαβικού κόσμου(κυρίως αυτό..),ο Σκιπετάρ(>Sqiptar)-''Αλβανός''(η εθνοτική-διεθνοτική του ταυτότητα δηλαδή..)δε 'μπορεί και δεν απομένει παρά να ''είναι'',να ''εκφράζεται'' και να ''στηρίζεται''-''εδράζεται'' 'στην και από την(κοινή-κοινότατη όλων μας..)ζωοκλοπή..
Από φθόνο(και...μόνο..),βεβαίως,που,ενώ αναζητεί κάποιον πολιτισμό αυτόνομό του και αναχωνευτικό του,δε 'βρίσκει τίποτε και κανένα,εκτεθειμένος και έκθετος,δε 'μπορεί,αδυνατεί εξολοκλήρου να 'βρη,να ανεύρη μια εθνική ιδιοπροσωπία και με το μόνο πράγμα που να...''επιτυγχάνη'',εν τέλει,εν γένει,να είναι η λεηλασία της μνήμης και του πολιτισμού,της μνήμης του πολιτισμού και του πολιτισμού της μνήμης άλλων(γειτονικών ως επί το πλείστον..)λαών-πληθυσμών,από τους οποίους και...''συνάγει'' τον εύπεπτον εκείνον...''(παν-)αλβανισμόν του''(τη...''θρησκεία του αυτή'' του σωβινιστικού του και του σωβινισμού του -εγγενούς και άκρως συμπλεγματικού του- μίσους-παροξυσμού του δηλαδή..).''Όσα δε φτάνει η αλεπού,τα κάνει κρεμαστάρια.'':όπως,ακριβώς,αφρικανικές φυλές που,επειδή δεν έχουν ακόμα καταφέρη να σχηματισθούν 'σε εθνικό-πανεθνικό επίπεδο,μένουν 'σε ένα πρωτόγονο,'σε ένα πρωτογονικό στάδιο,εκείνου του γνωστού τροφοσυλλέκτη-ερανιστή(π.χ.'στην περίπτωσή των/του όπλων,λευκής σαρκός,χρήματος -μαύρου και παραοικονομίας 'στο συντριπτικό του ποσοστό..-,ναρκωτικών-τοξικών ουσιών κ.ο.κ.)χωρίς,καν,να συνειδητοποιούν πως είναι,έστω,άνθρωποι ή (και) ότι ανήκουν,κατ'ελάχιστο,'στην ανθρωπότητα,εν γένει.