15.1.13

Οι Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανησυχούν για τη βασιλική νεκρόπολη



Ιανουάριος 15, 2013.

Ως σοβαρή απειλή χαρακτηρίζουν οι Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι την αδράνεια των τοπικών αρχών για καταστροφή της περίφημης βασιλικής νεκρόπολης στο Νταχσούρ, κοντά στο Κάιρο.


Η απειλή προέρχεται από τους εντόπιους οι οποίοι μόλις την περασμένη εβδομάδα κατέλαβαν περιοχή του αρχαιότατου νεκροταφείου που προστατεύεται από την UNESCO.

Παρόμοιες καταλήψεις περιοχών έγιναν και στο πρόσφατο παρελθόν και  οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε αδράνεια.

Στις πυραμίδες που χτίστηκαν πριν 4,5 χιλιάδες χρόνια κατά τη διάρκεια του Φαραώ Σνεφρού, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες σύγχρονοι τάφοι από τους εντόπιους της περιοχής.

«Φτιάχνουμε το δικό μας νεκροταφείο, στο μέρος όπου θάφθηκαν οι πρόγονοί μας, αφού δεν υπάρχει άλλος χώρος. Ζητήσαμε από τις αρχές να μας χορηγήσουν μια περιοχή για να γίνει νεκροταφείο, αλλά δεν μας βοηθούν. Δεν είχαμε άλλη επιλογή, έπρεπε να φτιάξουμε ένα νεκροταφείο κοντά στο παλιό και ας είναι ιστορικό μέρος», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντέλ Μουνίμ, κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ‘Μεγάλο Κανάλι’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: