30.1.13

Αναζήτηση ορυκτών και μετάλλων στο διάστημα



Ιανουάριος 30, 2013.
Οι αστεροειδείς ενδέχεται να καταστούν μέρος της εξόρυξης μεταλλευμάτων και ορυκτών, κατά την πορεία τους όταν περνούν κοντά από τη Γη.


 Αυτές είναι σκέψεις της αμερικανικής εταιρείας Space Industries που σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρώτη έρευνα με διαστημόπλοιο ως το 2015.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ξεκινήσει μία ομάδα από μη επανδρωμένα οχήματα που μπορούν να συλλάβουν μικρούς αστεροειδείς και, ενδεχομένως, να είναι σε θέση να βρουν μέταλλα, όπως η πλατίνα.

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος θα έχει μάζα 25 Kg και θα κατασκευαστεί με τη χρήση χαμηλού κόστους συστατικά. Κάθε αποστολή θα έχει διάρκεια από δύο έως έξι μήνες.

Η δυνατότητα κερδών από το έργο αυτό είναι τεράστια. Την άνοιξη του περασμένου έτους, εκτιμάται ότι ένας από τους αστεροειδής του ηλιακού μας συστήματος περιέχει ορυκτούς πόρους που ανέρχονται στα 95,8 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι ίσο σχεδόν με το ετήσιο ΑΕΠ του κόσμου.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές, ποιος θα πρέπει να θεωρηθεί ο ιδιοκτήτης των αστεροειδών που διαγράφουν κοντινή τροχιά από τη Γη, καθώς σύμφωνα με την Παγκόσμια Συνθήκη για το Διάστημα του 1967, ο χώρος θεωρείται ‘δημόσιος’.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: