6.1.13

Ρωσική Ομοσπονδία: Κατάσταση συναγερμού λόγω λύκων




Ιανουάριος 6, 2013.

Μόσχα.

Στη ρωσική δημοκρατία Yakutia κηρύχθηκε κατάσταση συναγερμού λόγω των συνεχών επιθέσεων από αγέλες λύκων.

Η απόφαση ψηφίστηκε χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ρεπουμπλικανικής επιτροπής για τη ρύθμιση του αριθμού των λύκων στη Δημοκρατία Sakha (Yakutia), σύμφωνα με την υπηρεσία τύπου της κυβέρνησης.


Η τοπική κυβέρνηση θα παράσχει χρηματική αποζημίωση για τη θανάτωση του κάθε λύκου, του οποίου θα πρέπει να προσκομίσουν στις αρχές, το τομάρι του. Εκείνος που θα σκοτώσει περισσότερους λύκους θα του απονεμηθεί ειδικό βραβείο στο όνομα του θρυλικού κυνηγού Ανατόλι Μαξίμοφ.

Η κυνηγετική περίοδος για τους λύκους θα ισχύει για όλη τη διάρκεια του 2013 και θα τερματιστεί μόνον όταν ο αριθμός τους περιοριστεί στους 500. Τώρα στα εδάφη της ρωσικής δημοκρατίας υπάρχουν πάνω από 3.500 λύκοι.

«Η κυβέρνηση της δημοκρατίας θα συνεργαστεί με όλες τις γειτονικές περιοχές για το κυνήγι των λύκων», αναφέρει η επίσημη έκθεση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Sakha (Yakutia), γράφει τη "Российская газета".

-
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: