1.2.13

Η Γη βρίσκεται στην άκρη της ‘κατοικήσιμης ζώνης’



Φεβρουάριος 1, 2013.

Στην αστρονομική ορολογία, μια περιοχή ονομάζεται ‘κατοικήσιμη ζώνη’, όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές για τη ζωή.

Τώρα, οι επιστήμονες έχουν αναθεωρήσει τα όρια αυτής της περιοχής με νέες, πιο ακριβείς υπολογισμούς και διαπίστωσαν ότι η Γη βρίσκεται στην άκρη της κατοικήσιμης ζώνης.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελέτη αυτή θα έχει σημαντικές συνέπειες για τους πιθανούς υποψήφιους για την πλανητική ‘κατοικησιμότητα’.

Αυτή η ζώνη είναι μια περιοχή, όπου οι συνθήκες επιτρέπουν την ύπαρξη σε έναν πλανήτη να έχει νερό σε υγρή μορφή.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα ενημερωμένο μοντέλο για τον ορισμό του πλανήτη στην κατοικήσιμη ζώνη. Συγκρίνοντας τις νέες εκτιμήσεις του προηγούμενου μοντέλου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατοικήσιμη ζώνη είναι στην πραγματικότητα πιο μακριά από το άστρο, από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Νέες βάσεις δεδομένων έδωσαν πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα από ό, τι προηγουμένως  υπήρχε στη διάθεση των επιστημόνων, και αυτό είναι αποτέλεσμα έρευνας μίας εικοσαετίας μετά την αναζήτηση εξωπλανητών.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα και επεξεργασμένα σε υπερ-υπολογιστές, στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, οι επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν  τις οικιστικές ζώνες, γύρω από τα άλλα άστρα.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο, διαπιστώθηκε ότι κάποιοι υποψήφιοι εξωπλανήτες, όπως αποδείχθηκε, δεν βρίσκονται  στην κατοικήσιμη ζώνη του διαστήματος, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: