17.2.13

Αίτημα στο τουρκικό κοινοβούλιο για το κλείσιμο των Οίκων Ανοχής



Φεβρουάριος 17, 2013.

Άγκυρα.

16 πολίτες υπέβαλαν αίτημα στην αρμόδια επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου για το κλείσιμο των οίκων ανοχής στη χώρα.

Ο πρώτος υπογράφων στην αναφορά αυτή είναι ο Hüseyin Acı, ο οποίος τονίζει ότι η λειτουργία των οίκων ανοχής τείνει στη νεολαία στην ιδέα της μοιχείας και ότι είναι εστίες βρωμιάς και ζητά το κλείσιμο ιδρυμάτων αυτών.


Μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι  σύμφωνα με τα  έθιμα και τις παραδόσεις του τουρκικού λαού,  η λειτουργία των οίκων ανοχής είναι αντίθετη με τις αξίες της κοινωνικής ηθικής και του νέου συντάγματος στο οποίο  υπάρχουν διατάξεις  που προβλέπουν το κλείσιμο των ιδρυμάτων αυτών και θα πρέπει οι αρχές να αναλάβουν την ευθύνη.

Τα πορνεία στην Τουρκία

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι  στη χώρα υπάρχουν 56 νόμιμα πορνεία, ενώ έχουν λάβει νόμιμη άδεια τρεις χιλιάδες ιερόδουλες.

Υπενθυμίζεται ότι από τα έσοδα των ιερόδουλων το κράτος παρακρατεί τον ανάλογο φόρο και για τις ιερόδουλες δίδεται ειδική κάρτα για την παρακολούθηση της υγείας τους και επίσης παρέχεται σε αυτές ασφάλιση.

Οι οίκοι ανοχής συμμορφώνονται βάσει νόμου του 1961 « Γυναίκες στην πορνεία και γενικές διατάξεις» όπου αναφέρεται ο κανονισμός για τη λειτουργία των ιδρυμάτων αυτών καθώς και η καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών που προκαλούνται  από τα αφροδίσια νοσήματα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: