2.2.13

Γενετική συγγένεια ιθαγενών Αυστραλίας και Ινδών


                                           Αβοριγίνες χορεύουν με αναμμένους πυρσούς

Φεβρουάριος 2, 2013.


Σε γενετική ανάλυση που έγινε σε περισσότερους από 300 ιθαγενείς, Ινδούς και ανθρώπους από την Παπούα της Νέας Γουινέας καθώς και από νησιά της Νοτιοανατολικής Ασίας, βρέθηκε μια ‘σημαντική ροή γονιδίων’ από την Ινδία στην Αυστραλία πριν περίπου 4230 χρόνια, αναφέρει μία νέα μελέτη από ερευνητές του Max Planck Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας στη Λειψία της Γερμανίας.


Η Irina Pugach, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, θα τονίσει ότι : «Υπήρξε μια ξαφνική αλλαγή με τη επεξεργασία της λίθου και στη δημιουργία λίθινων εργαλείων, που εμφανίζεται για πρώτη φορά την εποχή αυτή, καθώς είναι και η πρώτη φορά που στα απολιθώματα εμφανίζεται ο Dingo» και θα προσθέσει ότι οι αλλαγές αυτές σχετίζονται με τη μετανάστευση πληθυσμών».

Η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, την κοινή προέλευση των Αβοριγίνων Αυστραλών, των πληθυσμών της Νέας Γουινέας και μιας ομάδας Negrito από τις Φιλιππίνες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι ομάδες αυτές χωρίστηκαν μεταξύ τους πριν από 36 χιλιάδες χρόνια, όταν η Αυστραλία και η Νέα Γουινέα ήταν ενωμένες.

«Εκτός από την Αφρική, οι Αβοριγίνες Αυστραλοί είναι ο παλαιότερος πληθυσμός στον κόσμο», δήλωσε η Pugach, μοριακή ανθρωπολόγος.

Η Αυστραλία προσφέρει μερικές από τις πρώτες αρχαιολογικές μαρτυρίες για την παρουσία των ανθρώπων εκτός της Αφρικής, με εγκαταστάσεις που χρονολογούνται πριν από, τουλάχιστον, 45 χιλιάδες χρόνια.

Zeenews

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: