21.4.13

Λίμνη Δοϊράνη: Ελκυστική για τουρίστες, λένε οι Σκοπιανοί...



Απρίλιος 21, 2013.

Η λίμνη Δοϊράνη είναι γεμάτη  χάριν του υδροηλεκτρικού έργου «Γκιάβατο» και των έντονων βροχοπτώσεων  κατά την τελευταία περίοδο.


Το επίπεδο της λίμνης Δοϊράνης έχει ανέβει περίπου 20 εκατοστά από το λεγόμενο σημείο μηδέν. Οι κάτοικο της σκοπιανής Δοϊράνης πιστεύουν  ότι η λίμνη θα δώσει χαρά και ζωή και μια επιτυχημένη τουριστική παρουσία στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Μπόρτσε Στάμοφ, της σλαβικής Δοϊράνης,  πιστεύει ότι μέχρι το τέλος Μαΐου,  η στάθμη του νερού θα αυξηθεί σε μερικά ακόμη εκατοστά.

Στα τελευταία δέκα χρόνια με τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού Γκιάβατο η λίμνη κατάφερε να επανέλθει από το χαμηλότερο σημείο της στα 2002, στο υψηλότερο, μόλις 4 μέτρα μέγιστο βάθος.

Οι τουρίστες  κατά το χρόνο των διακοπών δεν είχαν την ευκαιρία να  απολαύσουν τη λίμνη  αφού στερήθηκαν τα βαθιά της νερά την τελευταία 15ετία, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: