12.5.13

Παράξενο φωτεινό αντικείμενο πάνω από το Μαυροβούνιο


www.mikres-ekdoseis.gr

Μάιος 12, 2013.

Πάνω από την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, πριν από περίπου 24 ώρες παρατηρήθηκε ένα ασυνήθιστο φαινόμενο. Μια συνεχής λάμψη χρώματος πορτοκαλί.


Ο αστρονόμος Igor Dajković,  θα δηλώσει ότι από την εμπειρία του  δεν πρόκειται για αστρονομικό φαινόμενο «οι κινήσεις του φωτεινού αντικειμένου είναι ασυνήθιστες», είπε.

Το παράξενο ουράνιο φαινόμενο σύμφωνα με κατοίκους της Ποντγκόριτσα άλλαξε μετά από δύο λεπτά σχήμα και μέγεθος και μετακινήθηκε ταχύτατα. Το φωτεινό αντικείμενο καταγράφηκε με κάμερα από τον Ζόραν Ντιούριτς.

Ο Igor Dajković θα προσθέσει ότι η κίνηση που παρατηρήθηκε στο φωτεινό σώμα δεν αντιστοιχεί ούτε σε μετεωρίτη ούτε σε οποιαδήποτε άλλο αστρονομικό αντικείμενο.
Πολλοί ομιλούν για φαινόμενο «σφαιρικής αστραπής». 

Το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Σεισμολογίας δια μέσω του εκπροσώπου του, Dušan Pavićević, δήλωσε ότι φαινόμενα αστραπής ή βροντής δεν παρατηρήθηκαν στον ουρανό της Ποντγκόριτσα το τελευταίο 48ωρο. Τουλάχιστον, δεν καταγράφηκε καμία ατμοσφαιρική εκκένωση από το σύστημα Linet, το οποίο καλύπτει μία έκταση 200 χιλιομέτρων.

Πολλοί ομιλούν για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο – ΑΤΙΑ, αφού ανοικτά των ακτών του Μαυροβουνίου και παλαιότερα είχαν εμφανισθεί άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα τα οποία προβλημάτισαν έντονα τους αεροπόρους.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: