21.7.13

Γυναίκες στο Ισλάμ – Μέτρα για την ... αυστηρή αγαμία!


Ιούλιος 21, 2013.

Ένα σημαντικό βήμα έγινε στην πόλη Τρίμπαλ, του βορειοδυτικού Πακιστάν, αποφασίστηκε  οι γυναίκες να  έχουν τη δυνατότητα να ψωνίζουν από τα καταστήματα της πόλης, εφ’ όσον έχουν συνοδεία ενός συγγενούς.


Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της απόφασης του τοπικού Ιερατικού Κλήρου της πόλης, Khyber, που είχε λάβει απόφαση,  να μην επιτρέπουν οι ιδιοκτήτες στα καταστήματά τους την είσοδο σε γυναίκες χωρίς τη συνοδεία άνδρα συγγενούς της.

Οι Κληρικοί είπαν ότι η παρουσία των γυναικών χωρίς συνοδεία εξάπτει τη φαντασία και τη χυδαιότητα των ανδρών, οι οποίοι διέρχονται την περίοδο του Ραμαζανιού ( που είναι περίοδος  αυστηρής αγαμίας - να μην κάνουν σέξ, δηλαδή).

Ωστόσο οι Κληρικοί της πόλης αυτής δεν διευκρίνισαν ότι αυτό ισχύει μόνο για την περίοδο του  Ραμαζανιού ή αν θα συνεχιστεί, το μέτρο αυτό, και πέραν αυτού.

Πάντως, αξιωματικός της Αστυνομίας στην επαρχία Ατίκουλαχ Βαζίτ, είπε ότι το μέτρο θα τηρηθεί από την αστυνομία και δεν θα επιτρέπει γυναίκες να ψωνίζουν μόνες στην πόλη.


--

Το δημοσίευμα από τον «Σέκουλι».


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: