1.12.13

Ρουμανία: Αρχαιολόγοι βρήκαν τάφο με αγκαλιασμένο ζευγάρι




Ο αρχαιολόγος υποδεικνύει το σημείο της ταφής του ζευγαριού στο μεσαιωνικό μοναστήρι


Δεκέμβριος 1, 2013.

Αρχαιολόγοι που πραγματοποίησαν έρευνα στο χώρο του πρώην Δομινικανού μοναστηριού στην πόλη Cluj, έμειναν έκπληκτοι αντικρίζοντας τα οστά ενός ζευγαριού που ήταν αγκαλιασμένοι.


Η ιστορία αγάπης έμεινε στα υπολείμματα των οστών στο μεσαιωνικό τάφο. Δύο σκελετοί, ενός άνδρα και μιας γυναίκας  βρέθηκαν μαζί θαμμένοι κρατώντας ο ένας τον άλλον.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το ζευγάρι έζησε μεταξύ του 1450 και 1550 και η κατάσταση του τάφου υποδηλώνει αυτήν την περίοδο.

Η ηλικία του ζευγαριού ήταν περίπου στα 30 έτη.

«Πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση, ενός είδους Ρωμαίου και Ιουλιέτας. Από ανάλυση που έγινε στα οστά φάνηκε ότι ο άνδρας πέθανε από ατύχημα, γιατί ήταν χτυπημένος από αμβλύ αντικείμενο στο στέρνο, ενώ η γυναίκα ήταν άθικτη , που θα μπορούσε να είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή, από την είδηση του θανάτου του. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το θάνατό της», είπε ο αρχαιολόγος  Adrian Rusu, επικεφαλής της έρευνας.

Κατά τη διάρκεια  της αποκατάστασης του μεσαιωνικού μοναστηριού έχουν βρεθεί παλαιότερα και ένας σκελετός παιδιού και ένας ακόμη σκελετός, αλλά ελλιπής, σημειώνει το ρουμανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: