19.2.14

Δηλητηριώδεις μέδουσες πλέουν στις ακτές της ανατολικής Μεσογείου


Φεβρουάριος 19, 2014.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού των μεδουσών «Pelagia Noctiluca» εντοπίστηκε ανοικτά των ακτών του Ισραήλ.


Σύμφωνα με την Δρ Angela Dror από το Ινστιτούτο Ωκεανολογίας, συνήθως αυτό το είδος των μεδουσών δεν παρουσιάζεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Για ποιον λόγο ο πληθυσμός των μεδουσών αυτών μετακινήθηκε προς την περιοχή αυτή, ακόμη δεν έγινε σαφές.

Η δηλητηριώδης μέδουσα «Pelagia Noctiluca» θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα στοιχεία της θάλασσας για τους λουόμενους. Στο παρελθόν, λόγω της συγκέντρωσης του πληθυσμού αυτού στη δυτική Μεσόγειο οι ισπανικές αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν τις παραλίες στα δημοφιλή θέρετρα της Αστούριας και της Γαλικίας.

Κάθε το άγγιγμα των πλοκαμιών της Pelagia Noctiluca» στο πρόσωπο ή στο πόδι κολυμβητή, μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Οι ισραηλινοί εμπειρογνώμονες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η μέδουσα θα παραμείνει επί μακρόν στα ζεστά νερά των ακτών του Ισραήλ. Αυτό σημαίνει ότι με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου, θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση του είδους των μεδουσών, σημειώνει το ισραηλινό «Κούρσορ».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: