3.6.14

Σκοπιανοί ύποπτοι στη δολοφονία του 85χρονου στην Πέλλα


Ιούνιος 3, 2014.

Σκοπιανοί πολίτες, ίσως, εμπλέκονται στη δολοφονία του 85χρονου στη βόρεια Ελλάδα, που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο.


Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης- αναφέρει το σλαβικό δημοσίευμα- έγραψαν ότι ο γέρος δολοφονήθηκε αφού βασανίσθηκε βάναυσα. Τον βασάνισαν δεμένο σε μια καρέκλα με καλώδια. Η δολοφονία έγινε στο χωριό Γαρέφι της Αριδαίας, στην Πέλλα.

Τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν τα χρήματα. Οι δράστες ήθελαν να ληστέψουν τον ηλικιωμένο αλλά δεν είναι γνωστό αν, τελικά, έκλεψαν χρήματα.

Το σώμα του νεκρού το βρήκε η αδελφή του, που του πήγαινε φαγητό κάθε ημέρα και έλεγχε την υγεία του.

Το σπίτι του ηλικιωμένου ήταν στο κέντρο του χωριού που έχει 600 κατοίκους και είναι απίστευτο πως κανείς δεν παρατήρησε τίποτε το ύποπτο.

Η αστυνομία- σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα- πιστεύει ότι οι δράστες ήταν Σκοπιανοί, επειδή κατά το παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις που Σλάβοι από το γειτονικό κρατίδιο εισέβαλαν στις παραμεθόριες περιοχές και εκτέλεσαν εγκληματικές πράξεις.

«Οι Σκοπιανοί», όπως λένε τους Σλάβους οι Έλληνες- γράφει το δημοσίευμα, «μετά τη δολοφονία πέρασαν παράνομα τα σύνορα και κατέφυγαν σε χωριά που βρίσκονται κοντά στο Μοναστήρι».

Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές έχουν πάρει τα δακτυλικά αποτυπώματά και εστάλησαν στη Θεσσαλονίκη για ανάλυση.

Ο καθαιρεθείς ιερωμένος των Σκοπιανών, Νικόδημος Τσαρκνιάς, τον οποίο έχουν ως παπά οι λιγοστοί Σλάβοι στην παραμεθόριο περιοχή, δήλωσε στην εφημερίδα «Telegraf» ότι δεν πιστεύει ότι οι δράστες της δολοφονίας είναι Σλάβοι των Σκοπίων.

«Συνήθως έρχονται στην Ελλάδα και δουλεύουν στα ροδάκινα ως εργάτες ή ως τεχνίτες, δεν νομίζω ότι θα δολοφονούσαν και θα κατέφευγαν αμέσως πίσω», είπε ο Τσαρκνιάς.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: