2.6.14

Εντολή Πούτιν: Να συμπεριληφθεί η Κριμαία στα ρωσικά βιβλία ιστορίας



Ιούνιος 2, 2014.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο καλείται η κυβέρνηση από κοινού με την Κοινωνία της Ρωσικής Ιστορίας, να συμπεριλάβει στα νέα σχολικά εγχειρίδια το ρόλο της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στην τύχη της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, στην μετέπειτα Σοβιετική Ένωση και στη σύγχρονη Ρωσία.


«Είμαι βέβαιος ότι είναι θετικό η Κριμαία και η Σεβαστούπολη να συμπεριληφθούν στα σχολικά βιβλία. Είναι ένα βασικό στοιχείο της ιστορίας που πρέπει να διδάξουμε στους νέους μας», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Itar Tass.

Η προθεσμία για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στα σχολικά εγχειρίδια είναι η 15η Αυγούστου του τρέχοντος έτους και η κατάρτιση θα αρχίσει το 2015, όταν θα αρχίσουν τα νέα προγράμματα σπουδών.

Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη εντάχθηκαν στη Ρωσία το Μάρτιο, μετά από ένα δημοψήφισμα, στο οποίο πάνω από το 96 τοις εκατό των κατοίκων δήλωσαν ότι θέλουν η χερσόνησος να αποσχισθεί από την Ουκρανία και να ενταχθεί στη Ρωσία.

Η ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, δεν αναγνωρίζεται από την Ουκρανία, τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: