18.6.14

Αλβανία: Συνεχίζεται η αστυνομική δράση στην πηγή των ναρκωτικών


Ιούνιος 18, 2014.

Οι ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ των λαθρεμπόρων και των αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό Λαζαράτ της Αλβανίας δεν έχουν κοπάσει.


Οι λαθρέμποροι έχουν κλειστεί σε ορισμένα σπίτια και στο τζαμί του χωριού και πυροβολούν κατά των αστυνομικών που έχουν σκοπό να εξουδετερώσουν όλους τους λαθρέμπορους από την περιοχή.

Κατά την τέταρτη ημέρα της επέμβαση, όπως γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Shqip’ έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα και κατασχέθηκε επεξεργασμένο χασίς ποσότητας 11 τόνων σε δύο εργαστήρια στο χωριό.

Μεγάλες ποσότητες βρέθηκαν σε τριάντα σπίτια στο νότιο τμήμα του χωριού, καθώς το υπόλοιπο τμήμα βρίσκονται οι αμυνόμενοι λαθρέμποροι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, χθες τα μεσάνυχτα έγινε επιχείρηση εισβολής στο χωριό με 800  ένοπλους αστυνομικούς.

Ακολούθησε πραγματική μάχη, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν 30 σπίτια στο χωριό Λαζαράτ, από όπου κατασχέθηκαν μηχανισμοί επεξεργασίας της κάνναβης.

Σύμφωνα με δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων, η αλβανική αστυνομία είναι αποφασισμένη να εξουδετερώσει του λαθρέμπορους από το χωριό αυτό, ενόψει της προσεχούς συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: