23.8.14

Παλαιός βουδιστικός ναός ανακαλύφθηκε στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας





Αύγουστος 23, 2014.

Κατά τις ανασκαφές που διενεργήθηκαν φέτος σε παλαιό οικισμό στο Ουσσουρίισκ, ανακαλύφθηκε ένα ανάκτορο στο οποίο κατοικούσαν βουδιστές.


Οι φυλές που ζούσαν στην περιοχή Πριμόριε κατά τον 12ο αιώνα, εξουδετερώθηκαν με την έλευση των Μογγόλων-Τατάρων που κατέλαβαν την περιοχή.


Σε αυτήν την περιοχή επί χιλιάδες χρόνια ζούσαν οι Γιούρτσεν, ένας αρχαίος λαός που άκμασε στην περιοχή της σημερινής Μαντζουρίας.

Εκεί οι Γιούρτσεν ίδρυσαν το κράτος τους και η πλειοψηφία των αρχαιολογικών ευρημάτων μαρτυρεί τη θρησκεία τους, που ήταν ο βουδισμός.

Στο παλάτι βρέθηκε ένα άγαλμα του Βούδα και είναι η πρώτη φορά που βρήκαν κάτι τέτοιο οι αρχαιολόγοι στην περιοχή. Ένδειξη που δηλώνει την εξάπλωση του βουδισμού στην Άπω Ανατολή.

Τριγύρω από το αυτοκρατορικό ανάκτορο βρίσκονταν οι οικίες των απλών ανθρώπων, όπως διαπίστωσαν οι αρχαιολόγοι, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.




--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: