8.8.14

Γυρίστηκε πορνό σε αυστριακό ναό




Αύγουστος 8, 2014.

Σκάνδαλο ξέσπασε στην αυστριακή πόλη Herrsching που βρίσκεται στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, όταν έγινε γνωστό ότι σε μία τοπική εκκλησία έγιναν γυρίσματα ταινίας πορνό.


Ο εφημέριος του ναού δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, και φυσικά δεν έδωσε καμία άδεια για το σκοπό αυτόν.

Πώς το κινηματογραφικό συνεργείο κατάφερε να μπει στο ναό, είναι ακόμη άγνωστο.
Ωστόσο, το γεγονός ότι οι τοιχογραφίες του ναού φαίνονται στην ταινία πορνό, δεν υπάρχει αμφιβολία και ο αυστριακός κλήρος δεν το αρνείται.

Η πορνοταινία έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο και όλοι από την περιοχή της πόλης Herrsching, είναι βέβαιοι ότι γυρίστηκε μέσα στον ναό της περιοχής τους, αφού οι αγιογραφίες στους τοίχους της εκκλησίας είναι εμφανείς.

Το περιστατικό ερευνά η επισκοπή της Linz, όπου ανήκει η «μολυσμένη» εκκλησία. Παρά το γεγονός ότι η έρευνα ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, οι συμμετέχοντες ενήλικες στο πορνό θα μπορούσαν να εντοπισθούν αρκετά γρήγορα. Η πρωταγωνίστρια είναι μια δημοφιλής πορνοντίβα.

Σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία, οι κατηγορούμενοι θα εισαχθούν στη δικαστήριο με την  κατηγορία της «θηριωδίας» σε Εκκλησία και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή μέχρι ενός έτους ή ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Προς το παρόν, ο αυστριακό κλήρος εξετάζει πώς να διασφαλίσει τους ναούς για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών και να διαφυλάξει τη φήμη των ιερών τόπων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: