11.10.14

Τάφος Δράκουλα ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία




Οκτώβριος 11, 2014.

Ο Βούλγαρος  αρχαιολόγος -καθηγητής  Νικολάι Οβτσάροφ ανακάλυψε στα ερείπια του φρουρίου Περπερικόν, στην νότια Βουλγαρία, έναν τάφο στον οποίο περιέχεται ένας σκελετός με καρφωμένο στο στήθος ένα μεγάλο μαχαίρι.


Το παράξενο εύρημα ανάγεται στον 13ο αιώνα και πιθανότατα είναι αποτέλεσμα τελετουργίας, όπου θανατώθηκε ‘Δράκουλας’ της εποχής.

 Το μαχαίρι στο στήθος υποδηλώνει ότι «καρφώθηκε στους αιώνες και δεν θα ξαναβγεί από τον τάφο του στον αιώνα τον άπαντα».

Ο καθηγητής Οβτσάροφ ερευνά τα τελευταία χρόνια  τα ερείπια του  βυζαντινού φρουρίου Περπερικόν και έχει κάνει σοβαρές ανακαλύψεις για το παρελθόν της περιοχής. Έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή ευρήματα  5.000 ετών, που δηλώνουν τη συνεχή κατοίκηση  του ορεινού σημείου από τα προϊστορικά χρόνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη Βουλγαρία έχουν ανακαλυφθεί παρόμοια ευρήματα.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για ακόμη μια φορά βλέπουμε ότι πραγματοποιήθηκε ένα τελετουργικό κατά ενός βαμπίρ. Αυτές οι τελετές συχνά γίνονταν σε άτομα που έχασαν τη ζωή τους  για  ασυνήθιστες συμπεριφορές κατά άλλων ανθρώπων’, είπε ο Οβτσάροφ.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: