1.11.14

Ρωσικό ιστιοφόρο με τα λείψανα του Άγιου Ναυάρχου έπεσε σε βράχια στην Κεφαλονιά




Νοέμβριος 1, 2014.

Το ρωσικό ξύλινο ιστιοφόρο «Άγιος Πέτρος», παρασύρθηκε και έπεσε σε βράχια κοντά στο ελληνικό νησί της Κεφαλονιάς, στο Ιόνιο Πέλαγος και έπαθε ζημιά.


Το ρωσικό πλοίο είχε προορισμό το Μαυροβούνιο, ωστόσο ισχυρά κύματα το έριξαν σε βράχια κοντά την Κεφαλονιά, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ιουνίου.

Το ξύλινο ιστιοφόρο κατασκευάστηκε σε ανάμνηση του Ρώσου Ναυάρχου Θεόδωρου Ουσάκωφ, που η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αγιοποίησε το 2001, ως έναν δίκαιο Ρώσο πολεμιστή.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος ο ναύαρχος Ουσάκωφ είχε πολεμήσει σε αυτά τα μέρη.


Κατά τη διάρκεια μιας ναυτικής πορείας στην περιοχή της Μεσογείου, στο πλαίσιο των Ναπολεόντειων πολέμων,  κατά το  1798-1800, είχε δράσει στην περιοχή με Ρώσους ναύτες στα Κύθηρα, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα και την Κεφαλονιά, αλλά και στην Κέρκυρα.

Το «Άγιος Πέτρος» είναι ένα σκαρί με τρία κατάρτια, το οποίο χτίσθηκε κατά το πρότυπο της ναυπήγησης των πλοίων του δεκάτου εβδόμου αιώνα, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr



 



Δεν υπάρχουν σχόλια: