6.11.14

Σκόπια: Ευρήματα εποχής Χαλκού και Σιδήρου




Ο αρχαιολογικός χώρος στο λόφο Κοκόλοφ

Νοέμβριος 6, 2014.

Στον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή του δήμου Βίνιτσα- Виница, στη διάρκεια των φετινών ανασκαφών εντοπίστηκαν πήλινα εικονίδια- τερακότα, τα οποία χρονολογούνται  από την τρίτη χιλιετία προ Χριστού και ανήκουν στην πρώιμη και ύστερη εποχή του Χαλκού και την εποχή του Σιδήρου.


Σύμφωνα με την αρχαιολόγο Τζουλιάνα Ιβάνοβα- Јулијана Ивановаτου Μουσείου Τερακότα στη Βίνιτσα, ο αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή, που βρίσκεται στο λόφο «Κοκόλοφ». κοντά στο χωριό Βίνιτσα Κρέσλα, του δήμου Βίνιτσα, έχει παρουσιάσει πολυάριθμα κεραμικά ευρήματα, τα οποία αρχίζουν από την εποχή του σιδήρου και φθάνουν μέχρι τη ρωμαϊκή περίοδο. Ένα στοιχείο το οποίο δηλώνει τη συνεχή κατοίκηση του οικισμού.



 Από τη φετινή αρχαιολογική ανασκαφική έρευνα

Η Ιβάνοβα, δήλωσε ότι τα ευρήματα αποτελούν  αποτέλεσμα της συστηματικής εργασίας της αρχαιολογικής ομάδας,  που γίνεται στον αρχαιολογικό χώρο και στην οποία συμμετέχει ανθρωπολόγος, ο οποίος εργάζεται για την επιστημονική επεξεργασία του υλικού.

Η αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή αυτή, υποστηρίζεται οικονομικά από το υπουργείο Πολιτισμού του νοτιοσλαβικού κράτους και από το Δήμο της Βίνιτσα, σημειώνει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων.


Το Μουσείο Τερακότα στη Βίνιτσα

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: