25.12.14

Μοναστήρι: Τρεις Σλάβοι προσπάθησαν να πουλήσουν αρχαιολογικά ευρήματα στην Ελλάδα




Δεκέμβριος 25, 2014.

Τρεις κάτοικοι του Μοναστηριού (Μπίτολα) σλαβικής καταγωγής, προσπάθησαν να πουλήσουν αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM.


Είναι άγνωστο πως βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων,  τα αρχαιολογικά ευρήματα- γράφει το δημοσίευμα- τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πολιτιστική κληρονομιά του νοτιοσλαβικού κράτους, και ιδιαίτερα το ένα, το οποίο είναι φιλοτεχνημένο από μάρμαρο που παρουσιάζει το πρόσωπο μια γυναίκας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Σλάβοι της περιοχής αυτής είχαν προσεγγίσει τα ελληνικά σύνορα προκειμένου να τα πουλήσουν σε Έλληνες, εντοπίστηκαν, όμως,  και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, δήλωσαν ότι τα αρχαιολογικά αντικείμενα τα βρήκαν γεωργοί, καθώς όργωναν τα χωράφια τους στην περιοχή της Πελαγονίας, στην «Τούμπα Βελούσκα» που θεωρείται από τους εντόπιους ως χώρος που κατοικούνταν στην αρχαιότητα, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: