13.2.15

Η ‘Ισλάμο-μάνια’ του Ερντογάν- θέλει να χτίσει τζαμί και στην ... Κούβα




Φεβρουάριος 13, 2015.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από την κυβέρνηση της Κούβας, να επιτρέψει στην Τουρκία να κατασκευάσει ένα τζαμί στο νησί.


Στην επίσημη ιστοσελίδα του Προέδρου, αναφέρεται ότι ο Ερντογάν ζήτησε την άδεια την άδεια με ‘επιχειρήματα’ από τους Κουβανούς αξιωματούχους για ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις 11 Φεβρουαρίου.

Υποσχέθηκε ότι το τζαμί στην Κούβα θα διαμορφωθεί όπως αυτό που βρίσκεται στο Βόσπορο, στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν έγινε σαφές ποια ήταν η απάντηση που έλαβε από τους αξιωματούχους της Κούβας, ο Ερντογάν, οι οποίοι Κουβανοί, μέχρι το 1992 δήλωναν  Άθεοι, αν και η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού αυτοπροσδιορίζονται ως Καθολικοί.

Πιστεύεται ότι μερικές δεκάδες Κουβανών είναι Μουσουλμάνοι.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι την Αμερική την είχαν ανακαλύψει ...μουσουλμάνοι και ότι κάποιος Ιταλός εξερευνητής είχε δει ένα κατεστραμμένο ...τζαμί σε νησί της Καραϊβικής, το 1492 και μάλλον πρόκειται για την Κούβα...

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: