10.4.15

Σαουδάραβας Μουφτής: Φάτε τις συζύγους σας εάν πεινάτε!






Ο Μέγας Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας: «Φάτε τις συζύγους σας για να γίνετε ένα»


Τούρκικο δημοσίευμα δημοσιεύει ότι ο κορυφαίος κληρικός της Σαουδικής Αραβίας, έχει εκδώσει μια αμφιλεγόμενη φετφά (ισλαμικό διάταγμα) που επιτρέπει σε έναν σύζυγο να σφαγιάσει τη σύζυγό του και να φάει το κορμί της σε περίπτωση ακραίας πείνας.


Το δημοσίευμα αναρωτιέται εάν αυτή η πληροφορία από τη Σαουδική Αραβία είναι αληθινή ή πρόκειται για φάρσα.

Σύμφωνα το δημοσίευμα, την Πέμπτη, ο Μέγας Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντούλ Αζίζ Μπιν Αμπντουλάχ, εξέδωσε φετφά με το σκεπτικό  ότι «το σώμα του άνδρα θα ενωθεί με αυτό της γυναίκας του εάν την φάει».

Πολλά τοπικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι η φετφά «επιτρέπει σε ένα άτομο να φάει τη γυναίκα του ή μέρη τους σώματός της, εάν δεν υπακούει τον σύζυγό της ή εάν έχει φθάσει στα όρια μιας ακραίας πείνας».

Το θέμα έχει και τη θρησκευτική κάλυψη, με την ερμηνεία ότι «η φετφά παρέχει το παράδειγμα της θυσίας των γυναικών προκειμένου να γίνει ένα με τον σύζυγό της»…

Ωστόσο, σημειώνει η Gazeta Aydinlik, το ζήτημα σχολιάστηκε πικρόχολα από τα κοινωνικά  δίκτυα και υπήρξε χλευασμός για την φετφά.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: