2.5.15

Συρία : Προώθηση του αρχαιολογικού τουρισμού ενόψει καλοκαιριού




Πολλές αρχαιολογικές τοποθεσίες, όπως η Παλμύρα στη φωτογραφία, έχουν υποστεί καταστροφές από τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία 


Το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, ‘Sana’ δημοσιεύει  την πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού που δημιουργεί μια γιορτή κάτω από το σύνθημα «Τουρισμός 2015 στη Συρία».


Ο υπουργός Τουρισμού της Συρίας έχει αναπτύξει ένα σχέδιο  εσωτερικού τουρισμού  για τις οικογένειες των μαρτύρων ( που σκοτώθηκαν πολεμώντας κατά των εξτρεμιστών στο συριακό έδαφος), προκειμένου να γνωρίσουν  τα αρχέγονα μνημεία του χώρας τους. Η ‘γνωριμία αυτή είναι  μια προσφορά του κράτους για να μετριάσει τον πόνο τους από το χαμό των ανθρώπων τους.

Το «Sana» σημειώνει χαρακτηριστικά:  Το υπουργείο έχει αναπτύξει ένα σχέδιο τουρισμού  για τη φροντίδα των οικογενειών των μαρτύρων και θα παράσχει δωρεάν  υπηρεσίες προς εξυπηρέτησή τους».

Για το σκοπό αυτόν, δημιουργείται εορταστικό τριήμερο «σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η ομορφιά της Συρίας, παρά την παρατεταμένη κρίση και καταστροφή που προκαλούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις» και οι διοργανωτές καλούν  το λαό « να ανταποκριθούν  ξεπερνώντας  τις δυσκολίες  που παρουσιάζονται στο διεθνή τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα».

 Παρόλα αυτά, το υπουργείο Τουρισμού της Συρίας,  έχει κάνει ένα οργανωμένο διεθνή σχέδιο για την εξυπηρέτηση και των αλλοδαπών επισκεπτών,  υποστηριζόμενο από το αρμόδιο γραφείο του ΟΗΕ, σχετικές ΜΚΟ και γραφεία ταξιδιών και τουρισμού, σε συντονισμό αεροπορικών εταιρειών και επιχειρήσεις τουρισμού στη χώρα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: