5.5.15

Η Αίγυπτος κατά της πολυγαμίας




Αρκετά δημοσιεύματα βγαίνουν στον αιγυπτιακό Τύπο,  για τις συνέπειες της πολυγαμίας στους άνδρες, σε μια προσπάθεια για μεταμόρφωση της κοινωνίας και  για την ισοτιμία ανδρών και γυναικών.


Νέα ιατρική έρευνα, γράφει η αραβική «Η Αίγυπτος σήμερα» [αλ μάσρι αλ γιουμ], αναφέρει ότι η πολυγαμία είναι μια πολύ σημαντική απειλή για την καρδιά του συζύγου και η αιτία της αθηροσκλήρωσης  με επιπτώσεις εμφράγματος του μυοκαρδίου ή θρόμβωσης των αρτηριών καθώς και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με το γιατρό Δρ Αμίν Ντουάλε, ο οποίος διεξήγαγε επιστημονική έρευνα, κατά την οποία ελέγχθηκαν 687 άνδρες στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου η πολυγαμία είναι προσόν οικονομικής ευρωστίας του άνδρα, οι περισσότεροι από αυτούς είχαν υποστεί προειδοποιήσεις καρδιακής νόσου.

Ο Ντουάλε επισημαίνει ότι  αυτό προκαλείται από το αποτέλεσμα των οικονομικών και ψυχολογικών επιβαρύνσεων και κυρίως για την παροχή (σεξουαλικής) εξυπηρέτησης, όταν έχουν οικογένεια πλέον της μιας γυναίκας.

Η έρευνα που διεξήχθη είχε ως στόχο να αποδείξει ότι οι συχνοί θάνατοι των μουσουλμάνων οφείλονται στην πολυγαμία και «ότι ο άνδρας  που νυμφεύεται πολλές γυναίκες έχει πρόσθετες πιθανότητες να παρουσιάσει στεφανιαία νόσο, κατά 4,6 φορές, από τον άνδρα που νυμφεύεται μία μόνο γυναίκα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: