14.1.16

Μικρά Ασία: Φώκαια- πλούσιος σε ευρήματα ο ναός της Αθηνάς







Στην περιφέρεια της Σμύρνης (στη Μικρά Ασία) και ειδικότερα στην αρχαία Φώκαια βρέθηκαν πολύτιμα αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται πριν από 2.600 χρόνια, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.




Τα ευρήματα, τα οποία είναι πολλά, προέρχονται  από το ναό της θεάς Αθηνάς, η οποία  ήταν πολιούχος της αρχαίας ελληνικής πόλης από αρχαιοτάτων χρόνων. Η θεά Αθηνά περιβάλλονταν από ορισμένα ζώα τα οποία θεωρούνταν ιερά.



Η περιοχή της αρχαίας Φώκαιας στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας θεωρείται  ως ένα  από τα παλαιότερα πολιτιστικά κέντρα του αρχαίου κόσμου.



Στον αρχαιολογικό χώρο διενεργούνται έρευνες από διεθνείς επιστήμονες εδώ και 90 χρόνια και τα ευρήματα είναι πάρα πολλά και ανεκτίμητης αξίας.



Όλα σχετίζονται με το ναό της θεάς Αθηνάς. Ο ναός ήταν διακοσμημένος με τα αγαπημένα πουλιά και ζώα της θεάς Αθηνάς, όπως αετός, γρύπας, άλογα.


Ο επικεφαλής των ανασκαφών Δρ Omar Özyigit, θα πει: 



«Τα έργα αυτά είναι μοναδικά και δεν συγκρίνονται με άλλα. Το άλογο είναι το σύμβολο της θεάς Αθηνάς. Λόγω του ότι η Αθηνά είναι η εκπαιδεύτρια των αλόγων και διδάσκαλος των δικαστών».


Η ανασκαφική ομάδα πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά ακόμη αρχαία αντικείμενα που κρύβονται  στο χώρο του αρχαίου ελληνικού ναού.




Kaynak: NTVMSNBC
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: